Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ances pagastā notiks savdabīga jaunā Ventspils novada «saprecināšana»

Ventspils rajona pagasti un Piltenes pilsēta ar lauku teritoriju savu ilgi apdomāto un maz gribēto apvienošanos vienā novadā tomēr nolēmuši atzīmēt ar optimistiskām un jautrām atvadām no līdzšinējās patstāvības. Piektdienas, 26.jūnija, novakarē mežiem bagātā Ances pagasta centrā sabrauks precinieki — jaunnodibinātā Ventspils novada vadītāji, lai latviešu precību un kāzu tradīciju garā raudzītu slēgt derības ar līgavām, kuru lomā šoreiz bija visu līdzšinējo Ventspils rajona pašvaldību pārstāvji.

Katra no līgavām rādīs un stāstīs par savu pielocīto pūru, kurā bija gan ilgus gadus koptas tautas tradīcijas, gan kultūras, ražošanas un sociālās jomas sasniegumi, izsakot cerību, ka novads šo pienesumu nevis izputinās, bet, tieši otrādi, saglabās un vairos par prieku un svētību nākamajām paaudzēm, ko ņēmējs arī solījās darīt. Precību gaitā atklājās, ka līgavas ir dažādas gan turības ziņā, gan katra ar savu raksturu un īpatnībām, ar kurām kopējā saimē turpmāk būs jārēķinās. Doma par šāda kopīga pasākuma rīkošanu pirms kāda laika radusies vienā no pagastveču sanāksmēm, to īstenot apņēmusies Ances pagasta kultūras nama vadītāja Ineta Strazdiņa. Precības iecerētas kā Ventspils rajonā ietilpstošo pašvaldību darbinieku pēdējā kopā pulcēšanās līdzšinējā statusā, jo 1.jūlijā darbu sāks jaunievēlētā novada dome. Precību gaisotni izmantos arī, lai pateiktu paldies visiem, kas daudz un ražīgi līdz šim strādājuši savu pagastu izaugsmei. Pasākumam nav tērēti pašvaldību budžeta līdzekļi, katrs dalībnieks par to maksājis pats, miesas un gara stiprināšanai ņemot līdzi groziņu ar lauku labumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas