Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Anglijas tiesa noraidījusi LK iesniegto kasācijas sūdzību Lemberga lietā

Apvienotās Karalistes Augstākā tiesa noraidījusi Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrību kasācijas sūdzību strīdā ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij) par frakts līgumu, portālu Diena.lv informēja A.Lemberga advokāte V.Čukste.

"Augstākā tiesa savā īsajā un skaidrajā lēmumā ir norādījusi, ka kasācijas sūdzībā nav ietverti pamatoti juridiski argumenti, kas ļautu apšaubīt iepriekšējo instanču tiesu lēmumus. Noraidīts arī prasītāju lūgums uzdot jautājumus Eiropas Savienības tiesai prejudiciālā nolēmuma saņemšanai, jo to izlemšana esot Anglijas tiesas kompetencē un pastāvot pietiekami precedenti, kas pamato lēmumu pareizību," norādīja A.Lemberga advokāte.

Advokāte arī norādīja, ka sagaidāms, ka jau tuvākajā laikā Anglijas Apelācijas tiesa atcels arī prettiesisko iesaldēšanas rīkojumu, kas šīs lietas laikā tika pieņemts attiecībā uz A.Lemberga aktīviem.

Jau ziņots, ka šā gada 19.jūnijā, Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa noraidījusi Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrību iesniegto apelācijas sūdzību pret A.Lembergu.

Vēstīts arī, ka Anglijas un Velsas apelācijas tiesa par labu Ventspils mēram ir piedzinusi 270 000 Lielbritānijas mārciņu (216 000 latu). Latvijas Kuģniecības sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Nagla toreiz norādīja, ka konkrētā summa jau ir samaksāta un A.Lemberga advokāti to ir saņēmuši.

Kā ziņots, 2012.gada 12.jūlijā Anglijas un Velsas Augstās tiesas Karalienes sēdekļa Komerctiesa apmierināja A.Lemberga pieteikumu par jurisdikcijas apstrīdēšanu. Prasītāji – Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrības iesniedza apelācijas sūdzību Anglijas Apelācijas tiesā.

A.Lemberga advokāte toreiz sacīja, ka apelācijas sūdzības noraidīšana varētu būt iemesls, lai atceltu viņa aktīvu iesaldēšanas rīkojumu. Ja tā notiks, tad Latvijas Kuģniecības meitas sabiedrībām būs jāatlīdzina A.Lembergam tiesāšanās izdevumi un zaudējumi, kas radušies no iesaldēšanas rīkojuma.

Jau rakstīts, ka 2011.gada pavasarī Anglijas Augstā tiesa pieņēma lēmumu par iesaldēšanas rīkojumu pret A.Lemberga aktīviem, pamatojoties uz Latvijas Kuģniecības 30 meitas sabiedrību celto prasību par iespējamo frakta līgumu slēgšanu. Iesaldēšanas rīkojums tika pieņemts. A.Lembergs savukārt iesniedza pieteikumu par jurisdikcijas apstrīdēšanu un iesaldēšanas rīkojuma atcelšanu.

A.Lembergs iepriekš medijiem norādīja, ka uz viņu neattiecoties Anglijas tiesas jurisdikcija. "Anglijā nevar celt pret mani prasību. Tā prasība izčākstēs kā rīta rasa, vajadzīgs tikai laiks. Domāju, ka tuvāko divu trīs mēnešu laikā es Anglijas tiesā vinnēšu," prognozēja A.Lembergs.

2011.gada 20.aprīlī Anglijas tiesa nolēma, ka A.Lembergam līdz turpmākam tiesas rīkojumam ir aizliegts jebkādus savus aktīvus ar vērtību līdz 135 miljoniem ASV dolāru izvest no Anglijas vai Velsas, jebkādā veidā no tiem atbrīvoties, rīkoties ar tiem vai samazināt to vērtību.

Iesaldēšanas arests attiecas uz visiem A.Lemberga aktīviem neatkarīgi no tā, vai aktīvi ir vai nav uz viņa paša vārda, un neatkarīgi no tā, vai aktīvi ir atsevišķs īpašums vai kopīpašums. Tiesas rīkojuma izpratnē aktīvi ietver jebkuru aktīvu, no kura personai ir tieša vai netieša vara atbrīvoties vai vara rīkoties ar to tā, it kā tas šai personai piederētu.

Ņemot vērā, ka A.Lembergs atrodas Latvijā, pieteicēji - Antonio Gramsci Shipping Corporation un aptuveni 30 kompānijas - bija vēlējušies legalizēt un izpildīt Anglijas tiesas rīkojumu Latvijā, kā arī nodrošināt nolēmuma izpildi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas