Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Aprīļa vidū sniegu pakāpeniski nomainīs lietus

Aprīļa sākumā, tāpat kā visu martu, saglabāsies ziemai atbilstoši laika apstākļi, bet mēneša vidū kļūs siltāks, līdz ar to sniegu pakāpeniski nomainīs lietus.

Ja Lieldienu brīvdienās Vidzemē un Latgalē atkal tiks piedzīvota snigšana, tad pēc tam no jauna pastiprināsies anticiklons no Skandināvijas, kas nesīs jau ierastos laika apstākļus - maz mākoņu, nokrišņu, bet salu nakts stundās, savukārt dienas laikā jau dominēs pozitīva gaisa temperatūra, stāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu nodaļas Hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Tāpat kā martā tikpat kā netika piedzīvots lietus, arī aprīļa pirmās dekādes gaitā lietavas nav gaidāmas. Sagaidāms, ka aprīļa vidū nokrišņu būs vairāk nekā sākumā, un tad jau snigšanu pakāpeniski nomainīs arī lietus.

Jūras piekrastē sniega segas nav bijis gandrīz visu martu, bet citviet valsts rietumos tās pakāpeniska nokušana gaidāma aprīļa pirmās dekādes beigās, savukārt valsts austrumos sniega sega saglabāsies vēl līdz pat aprīļa otrās dekādes beigām un pat vietām vēl arī trešās dekādes sākumā, akcentēja Krūmiņa.

Savukārt dabas vērotājs Vilis Bukšs mikroblogošanas vietnē Twitter vēsta, ka auksts laiks varētu šajā pavasarī ieilgt. Ticējums vēsta, ja Zaļās ceturtdienas naktī salst, tad sals būs vēl 40 naktis. 40 naktis ar salu paredzēja arī 19.marts, 22.marts un 25.marts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas