Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Aprit četri gadi, kopš atrada noslepkavotu nepilngadīgo dobelnieci Diānu

Šodien aprit četri gadi, kopš Dobelē netālu no savas dzīvesvietas tika atrasta mirusi 1997.gadā dzimusī Diāna Kozlovska. Viņas slepkavības kriminālprocesā prokuratūra joprojām turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Zemgales tiesas apgabala prokurors Pāvels Sondors aģentūrai LETA pastāstīja, ka šajā lietā turpinās izmeklēšana un viņš nevarot prognozēt tās nosūtīšanu tiesai tuvākā mēneša laikā.

Sondors skaidroja, ka jūlijā šajā lietā sākta kriminālvajāšana un celtas apsūdzības Diānas mātei un mātes draugam.

Kā iepriekš aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne, Diānas mātei Baibai Kozlovskai apsūdzība celta par slepkavību pastiprinošos apstākļos - noslepkavots nepilngadīgais, par ko likums paredz sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt mātes draugam Andrejam Kuļijevam apsūdzība celta par nozieguma pēdu iepriekš neapsolītu slēpšanu, ja slēpjamais noziegums ir sevišķi smags. Par to likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām.

Pēc ielaušanās Zemgales tiesas apgabala prokuratūrā Jelgavā 23.augusta naktī aģentūras LETA rīcībā nonāca informācija, ka starp nozagtajām krimināllietām, iespējams, ir arī kriminālprocess par desmit gadus vecās dobelnieces slepkavību.

Gan Sondors, gan Zemgales tiesas apgabala virsprokurors Dainis Mālmanis aģentūrai LETA nedz apstiprināja, nedz noliedza šādu informāciju.

Taču iepriekš prokurors Sondors apstiprināja, ka viņš un viņa kabinets ir cietuši no noziedznieku iekļūšanas prokuratūras telpās, vienlaikus paužot nožēlu, ka šī informācija jau tiek apspriesta publiski, kaut arī neviena amatpersona žurnālistiem to nav paziņojusi.

"Es vēlos nomierināt sabiedrību, ka neviens nesodīts nepaliks. Vislielākais ļaunums nodarīts man pašam - gan saistībā ar izmeklēšanu, gan ar papildu darba slodzi lietu atjaunošanā. Taču visas lietas ir atjaunojamas tā, lai neciestu nedz to izskatīšana, nedz plānotie termiņi un grafiki. Ar to vēlos pateikt, ka vainīgajiem šis ieguvums nepalīdzēs novērst vai mazināt sodu. Starp pazudušo lietu personām neviena neatrodas apcietinājumā, tāpēc nav iespējami arī aizturēšanas noilgumi," sacīja Sondors.

Komentējot ielaušanos apgabala prokuratūrā, bijusī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa priekšniece Zenta Tretjaka, kas patlaban ir izdienas pensijā, vaicāta, vai iekļūšana prokuratūrā varētu būt saistīta ar mazās dobelnieces slepkavības lietu, Tretajaka atturējās komentēt, cik lielā mērā notikušo varēja iespaidot šī vai cita lieta.

Pieņēmumu un aizdomu līmenī viņa apšaubīja, vai Diānas lietā iesaistītie būtu spējīgi īstenot tādu iekļūšanu prokuratūrā. 2007.gadā, kad sākās šīs lietas izmeklēšana, Tretjaka bija Dobeles Policijas pārvaldes priekšniece.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pirms četriem gadiem, 2007.gada 14.augustā, Diāna, kas dzimusi 1997.gadā, izgāja no mājām Dobelē, K.Barona ielā 2, bet 8.septembrī viņas mirstīgās atliekas tika atrastas netālu no dzīvesvietas.

Jau 2007.gadā policijas vadība atzina, ka izmeklēšana dobelnieces Diānas Kozlovskas slepkavības lietā rit visai grūti. Policija meitenes dzīvesvietā veica kratīšanu un atsavināja vairākus priekšmetus, kas varētu palīdzēt atrisināt meitenes slepkavības lietu.

Diānas slepkavībā aizdomās tika turēta meitenes māte un mātes draugs, un abiem kā drošības līdzeklis ticis piemērots apcietinājums. Baibai Kozlovskai procesa virzītājs jau 2007.gada oktobra beigās nolēma mainīt drošības līdzekli no apcietinājuma uz policijas uzraudzību.

2008.gada marta vidū no apcietinājuma tika atbrīvots arī aizdomās turētais 1952.gadā dzimušais Kuļijevs. Vīrietis apcietinājumā atradās pusgadu. Šajā laikā procesa virzītājs veicis visas nepieciešamās procesuālās darbības, savākta attiecīga pierādījumu bāze, tādēļ policija uzskatīja, ka vairs nebija nepieciešamības Kuļijevu paturēt apcietinājumā. Viņam kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas