Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aptauja: 70% vecāku lidojums kopā ar bērnu rada stresu

70% vecāku lidojums kopā ar bērnu rada stresu un nogurumu, kam par iemeslu ir dažādas praktiskas informācijas trūkums, liecina tūrisma aģentūras Latvia Tours veiktās aptaujas dati.

19% vecāku baidās lidot ar mazu bērnu, bet 31% šādas nepatīkamas emocijas piedzīvoja pirmajā kopīgajā lidojuma reizē, tomēr 50% vecāku ar baiļu sajūtu nav saskārušies, liecina dati.

23% vecāku labprāt lido kopā ar bērniem, bet 22% izvēlas lidot vieni. 55% vecāku jūtas komfortabli abos iepriekš minētajos gadījumos.

Starp problēmām, kas var rasties, lidojot kopā ar bērnu, 28% vecāku min to, ka trūkst informācijas par bērnu pārtikas pārvadāšanu, 15% vecāku interesētu informācija par mazuļa pārtīšanas iespējām lidmašīnā, 12% nezina, kā lidojuma laikā pārvadāt bērnu ratiņus. Savukārt 28% vecāku norāda, ka saskārušies ar visām iepriekš minētajām problēmām.

17% respondentu norādījuši arī citus problēmu iemeslus, uzsverot, ka informācijas ieguvi sarežģī atšķirīgie aviokompāniju noteikumi, liecina tūrisma aģentūras Latvia Tours veiktās aptaujas dati.

38% vecāku kā biežāko informācijas avotu atbilžu gūšanai norādījuši vecāku forumus internetā, savu ceļojuma konsultantu minējuši 35% aptaujāto vecāku, bet 25% aptaujāto vecāku vēršas pie lidostas personāla vai konkrētās aviokompānijas tās mājaslapā.

72% māmiņu zina, ka pēc 36.grūtniecības nedēļas lidot ir aizliegts, tomēr 28% māmiņu par šādu liegumu nebija informētas. Savukārt 22% grūtnieču pirms lidojuma nav konsultējušās ar ārstu.

58% aptaujāto vecāku aviokompānijas vērtē kā ģimenēm draudzīgas, 42% uzskata, ka aviokompānijas nav ģimenēm draudzīgas, un sniedz ierosinājumus un problēmas risinājumus.

Viens no ierosinājumiem, lai aviokompānijas kļūtu draudzīgākas ģimenēm, ir tāds, ka elektroniski vai bukletu veidā tūrisma aģentūrām lidmašīnā vajadzētu izvietot informatīvos materiālus par noteikumiem, kas saistīti ar lidošanu kopā ar bērniem. Papildus tam vajadzētu apdomāt, vai ģimenes ar bērniem nav iespējams sēdināt atsevišķās rindās, līdzīgi kā tiek nodalīta biznesa klase.

Aptauja tika veikta interneta vidē un tajā piedalījās 501 respondents, informē Latvia Tours pārstāve Nadīna Erdmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas