Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Aptauja: Latvijā atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz 67% autovadītāju

Latvijā atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz 67% autovadītāju, kamēr Igaunijā atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz 74%, bet Lietuvā - 76% autovadītāju, pavēstīja apdrošināšanas kompānijas Ergo pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Tostarp lielākā daļa jeb 70-80% no Baltijas valstu autovadītājiem, kuri neievēro atļauto braukšanas ātrumu, atzinuši, ka dara to dažkārt, bet pārējā daļa atzinuši, ka atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz regulāri.

Aptaujas dati arī liecina, ka 84% no satiksmes noteikumu neievērotājiem Igaunijā mēdz pārsniegt braukšanas ātrumu līdz 10 kilometriem stundā, kamēr Latvijā un Lietuvā šādu atbildi snieguši attiecīgi 59% un 60% autobraucēju. Savukārt atļauto braukšanas ātrumu līdz 20 kilometriem stundā biežāk pārsniedz Latvijā (37%) un Lietuvā (34%), kamēr Igaunijā ātrumu līdz 20 kilometriem stundā pārsniedz 15% aptaujāto.

Tajā pašā laikā Latvijā 4% autovadītāju atzinuši, ka atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz par vairāk nekā 20 kilometriem stundā, kamēr Lietuvā šādi atbildējuši 7%, bet Igaunijā - 2%.

Aptaujas rezultāti arī liecina, ka Latvijā un Lietuvā 48% autovadītāju nekad nav saņēmuši sodu, kamēr Igaunijā šādu autobraucēju ir 39%. Vienlaikus no vienas līdz trim reizēm visbiežāk sodīti Igaunijas autovadītāji, kamēr vairāk nekā trīs reizes sodu saņēmuši 10% autobraucēju Latvijā, 9% Lietuvā un 11% Igaunijā.

"Atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana uz Latvijas autoceļiem ir nopietna problēma, uz ko norāda arī šīs vasaras traģiskie ceļu satiksmes negadījumi. Lai arī Latvijas autovadītāji nedaudz mazāk kā pārējo Baltijas valstu autobraucēji atzīstas šajā pārkāpumā, nopietns signāls ir pārsniegtā ātruma amplitūda, kas, pēc aptaujas datiem, Latvijā un Lietuvā ir augstāka nekā Igaunijā," atzīmē "Ergo" Risku parakstīšanas departamenta direktors Raitis Čaklis.

Aptauju, pēc "Ergo" pasūtījuma, veica tirgus pētījumu kompānija "Norstat Latvija". 2024.gada jūnijā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiešsaistē tika aptaujāti 3002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem. 

Latvijā strādā risku apdrošinātāja "Ergo Insurance" un dzīvības apdrošināšanas kompānijas "Ergo Life Insurance" filiāles, kuras 2023.gadā apdrošināšanas bruto prēmijās parakstīja kopumā 89,908 miljonus eiro, kas ir par 6,4% vairāk nekā 2022.gadā.

"Ergo" apdrošinātāju grupa Baltijā pārstāv starptautisko apdrošināšanas grupu "Ergo International", kuras mītne ir Diseldorfā, Vācijā, un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība "Munich Re".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas