Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Aptauja: Piektdaļa iedzīvotāju nespēs samaksāt par siltumu

22% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem prognozē, ka viņu ģimene šosezon nespēs apmaksāt rēķinus par apkuri, liecina pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu 900 sekundes septembrī veiktais pētījums.

Tostarp 15% aptaujāto atbildējuši drīzāk nē un 7% - noteikti nē. Salīdzinoši biežāk šādas negatīvas prognozes pauž cittautieši, bezdarbnieki, darba meklētāji un iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem mēneša ienākumiem.

Lielākā daļa - 68%  respondentu prognozē, ka viņu ģimene šajā apkures sezonā spēs apmaksāt rēķinus par apkuri, tostarp 33% atbildējuši pārliecināti ar noteikti jā, 35% - drīzāk jā. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir latvieši, lauku teritorijās dzīvojošie, iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem mēneša ienākumiem, pēc nodarbošanās - vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti. 

Savukārt desmitā daļa Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.  

42% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem minēja, ka viņu radu, draugu, paziņu lokā ir kāds, kuram ir parāds par apkuri. Aptuveni desmitā daļa (12%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atzina, ka viņiem pašiem/ viņu ģimenei ir parādsaistības par apkuri. Salīdzinoši biežāk parādi par apkuri ir iedzīvotājiem, kuru ģimenēs galvenokārt runā citā valodā, nepilsoņiem un iedzīvotājiem ar zemākiem mēneša ienākumiem. Savukārt 37% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norādīja, ka nepazīst nevienu, kuram ir parādsaistības par apkuri. 13% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptaujā piedalījās 800 respondenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas