Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Aptur tirdzniecību ar kažokzvēru audzētavas Grobiņa akcijām

Biržas NASDAQ OMX Riga valde šodien nolēma nekavējoties piemērot tirdzniecības apstādināšanu un pārtraukt automātisko uzdevumu savietošanu ar AS Grobiņa akcijām līdz cenu ietekmējošas informācijas atklāšanai biržai, liecina NASDAQ OMX Riga paziņojums.

Tirdzniecības apstādināšana tiek piemērota, pamatojoties uz Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes informāciju.

Paziņojums par tirdzniecības atjaunošanu sekos.

Kā ziņots, Grobiņa pagājušajā gadā strādājusi ar 2,879 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23% mazāk nekā 3,722 miljoni iepriekšējā gadā, liecina neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts NASDAQ OMX Riga.

Sabiedrības 2014.gada zaudējumi ir 1,657 miljoni eiro salīdzinājumā ar 783 420 eiro peļņu iepriekšējā gadā.

Līdz ar to 2014.gada neto zaudējumi uz akciju ir 3,315 eiro, kamēr 2013.gadā neto peļņa uz akciju bija 1,567 eiro.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn tika realizētas 94 849 ūdeļu ādas par vidējo cenu 28,39 eiro gabalā, kas Somijas izsoļu namā pārsniedza ūdeļādu vidējo izsoles realizācijas cenu un tomēr bija zemāka par produkcijas pašizmaksu.

Neraugoties uz globālo kažokādu cenu kritumu, Grobiņa šajā pārskata periodā ir spējusi realizēt 2013.gadā aizsāktos investīciju projektus, kā rezultātā ilgtermiņa ieguldījumi uz 2014.gada beigām veidoja 15,223 miljonus eiro, kas ir par 6,022 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar 2013.gadu. Pateicoties veiktajām investīcijām, 2014.gadā AS Grobiņa ir palielinājusi savus ražošanas apjomus, iegūstot 120 000 ūdeļādu.

Grobiņa ir viena no lielākajām kažokzvēru fermām Latvijā. Tās akcijas pieder vairākiem desmitiem akcionāru. Uzņēmumā audzē dažādu toņu ūdeles, sudrablapsas un polārlapsas. Pēdējos gados, ieviešot jaunu pirmapstrādes tehnoloģiju, Grobiņa panākusi kažokādu konkurētspēju Eiropas izsoļu namos un palielinātu interesi Krievijas tirgū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas