Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Valsts ieņēmumu dienesta jaunā ģenerāldirektore Ilze Cīrule mantojumā saņēma arī VID reorganizācijas plānu

Ar VID reorganizāciju cer atjaunot uzticību

Pašvaldības neizprot VID darbinieku skaita samazināšanu uz reģionu rēķina, slēdzot klientu centrus.

Pēc rezonanses medijos valdības partijas koalīcijas sēdē pirmdien, visticamāk, vienosies drīzumā Saeimā konceptuāli apstiprināt grozījumus likumā par Valsts ieņēmumu dienestu un Kriminālprocesa likumā. Tie paredz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes un Finanšu policijas pārvaldes apvienošanu, ko bija plānots izdarīt jau līdz šā gada sākumam. Taču, nespējot politiski vienoties par VID Iekšējās drošības daļas pakļautību, partijas nobremzēja arī šīs reformas īstenošanu. Tagad ir apņemšanās to izdarīt līdz šā gada oktobrim, Dienu informēja Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS).

Grozījumus abos likumos Finanšu ministrija iesniedza Saeimā pagājušajā vasarā. Taču Vienotība iebilda, ka VID Iekšējās drošības daļu, kas kontrolē iestādes darbiniekus, paredzēts nodot VID ģenerāldirektora pakļautībā. Tā piedāvāja drošības daļas pārraudzību uzticēt nozares ministram. 

Šī diskusija tagad ir nodalīta atsevišķi, un darba grupā ar tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju piedalīšanos tiks vērtēts, kam būs pakļauta Iekšējās drošības daļa, paskaidroja Putra. Taču VID reorganizācija ir daudz plašāka un paredz ievērojamu darbinieku skaita samazināšanu. 

Kopā ir plānots samazināt 565 darbavietas – pērn amata vietu skaits ir sarucis par 232 vietām, bet šogad vēl jālikvidē 333 vietas. Šis process skars arī reģionus, kuros reforma jau piedzīvo pretestību.

Pagājušajā nedēļā pēc trim amatā aizvadītiem mēnešiem Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule preses konferencē atzina, ka viens no iestādes uzdevumiem būs atjaunot savu reputāciju, kas aizvadītajā gadā ir daudz cietusi. VID mērķis ir kļūt par klientiem draudzīgāko valsts pārvaldes iestādi Latvijā. Taču tas prasīšot laiku, jo šai izpratnei ir jānonāk līdz katram darbiniekam. Tas nozīmēs arī klientiem saprotamāku komunikāciju, vienkārši izskaidrojot viņiem nepieciešamo informāciju, sacīja VID jaunā vadītāja. 

VID ģenerāldirektores vietniece Dace Pelēkā informēja par VID klientu apkalpošanas centru slēgšanu reģionos. Tas jau ir noticis Ilūkstē un Smiltenē. Martā slēgs klientu apkalpošanas centru Tukumā. Aprīlī plānots slēgt VID filiāles Salacgrīvā, Limbažos, Gulbenē, Alūksnē, Ogrē, Krāslavā un Ludzā. No jūnija šā centra nebūs Valkā, bet no augusta – arī Talsos. Pelēkā skaidroja, ka pakalpojumu digitalizācija samazina nepieciešamību saņemt informāciju klātienē. VID ar vietējām pašvaldībām vienosies vismaz par divu speciālistu pāriešanu uz pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru, vai arī viņiem dome ierādīs kādas citas telpas, lai iedzīvotājiem būtu iespēja saņemt konsultācijas klātienē. VID vadības pārstāve solīja, ka VID apkalpošanas centros strādājošie tiks nodarbināti citur. Uz Rīgu būs jāpārceļas tikai tiem, kuri strādāja Ogrē.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 13.februāra laikrakstā Diena!

Top komentāri

sicher
s
es to saprotu kaa acu aizmālēšanu , mana uzticīiba nevairosies , punkts viens: kameer nodokļu nemaksātaaji un to shēmotāji nebūs samesti aiz restēm punkts divi: kamēr par tiesnešiem un prokuroriem zagļi un korumpanti būs punkts trīs: kamēr no saeima nebūs padzīts pēdējais komunists
Juzis
J
Vispirms uzticību jāatjauno politiķiem, valdībai, saeimai. Patreiz izskatās nereāli.
Jautājums
J
Vai var atjaunot to, kas nekad nav bijis?! Vai uzticību var atjaunot tie, kam neuzticas teju 90% iedzīvotāju?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas