Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Arī Vienotība nesteidz oficiāli izvirzīt premjera amata kandidātu; tuvākajās dienās valdības veidošanu pārrunās valdes sēdē

Lai arī ir noslēdzies Vienotības frakcijas un valdes balsojums par partijas līderi Solvitu Āboltiņu kā iespējamo premjera amata kandidāti, arī šis politiskais spēks nesteigsies oficiāli izvirzīt savu kandidatūru premjera amatam.

Partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars aģentūrai LETA sacīja, ka Vienotības valde tuvākajās dienās pārrunās situāciju valdes sēdē - iekšējā balsojuma rezultātus, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) lēmumu turpināt neuzņemties iniciatīvu, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) ultimātu.

ZZS lēmumu "ieturēt pauzi" un nenosaukt savu kandidātu šodien, kā šīs politiskais spēks iepriekš solījis, Kampars nosauca par "klasisko kūleni ZZS izpratnē". Kā pieļāva Kampars, tas saistīts ar to, ka ZZS nav pārliecības, ka kāds no šī politiskā spēka potenciālajiem premjera amata kandidātiem varētu gūt vairākuma atbalstu. Šī esot "ZZS taktiskā spēle" - "padarīt duļķaino ūdeni vēl duļķaināku", komentēja Vienotības ģenerālsekretārs.

Savukārt Vienotības pusē viss esot "skaidrs" - partijas iekšienē izvirzīts viens iespējamais premjera amata kandidāts - partijas līdere Solvita Āboltiņa, noticis frakcijas un valdes balsojums. Tas nebija vienbalsīgs, bet Āboltiņa guvusi vairākuma atbalstu, un šo situāciju Vienotība pārrunās valdes sēdē, skaidroja Kampars.

Viņš norādīja, ka balsojums par Vienotības premjera amata kandidātu partijā ir noslēdzies, tomēr to vēl paredzēts pārrunāt valdes sēdē.

Kā ziņots, ZZS bija solījusi līdz 28.decembrim nosaukt savu kandidātu valdības vadītāja amatam, tomēr šodien ZZS nolēmusi "ieturēt pauzi" šajā jautājumā. ZZS joprojām paliek divi iespējamie premjera amata kandidāti - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Saeimas deputāts Māris Kučinskis. Viņi abi esot pateikuši stingru "jā" iespējai kandidēt uz augsto amatu, žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Vaicāts, kādas būs ZZS tālākās darbības, Brigmanis norādīja, ka, pirmkārt, jātiek skaidrībā, kas notiek ar Vienotību.

Jau ziņots, ka demisionējusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) un seši Vienotības frakcijas deputāti - Ints Dālderis, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs, Veiko Spolītis un Ilze Viņķele - ir nobalsojuši pret Āboltiņas kandidatūru premjerministra amatam. Savukārt pārējie Vienotības pārstāvji ir balsojuši par Āboltiņu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas