Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ārvalstu tirgoņiem Latvija bieži šķiet mazs tirgus ar pazudušām pakām un krāpšanos

"Uz Latviju nepiegādājam!" - ar šādu paziņojumu nereti nākas saskarties cilvēkiem, kuri preces vēlas iegādāties ārzemju interneta veikalos. Nozares pārzinātāji skaidro, ka Latvija sava veida melnajā sarakstā iekļuvusi pasta un kurjeru darba zemās kvalitātes dēļ, jo ārzemju tirgotāji nespēj kontrolēt sūtījumu piegādes procesu un pakas mēdz pazust, bet interneta veikali šādos gadījumos spiesti atmaksāt pircējam naudu par nesaņemto vai laikā nepiegādāto preci, trešdien raksta Diena.

Otrs iemesls piegādes liegumiem pret Latviju ir fakts, ka daudziem preču ražotājiem un izplatītājiem mūsu tirgus nešķiet pietiekami pievilcīgs, lai investētu līdzekļus garantijas saistību izpildē, piegādes loģistikā, reklāmā un servisā. "Viedtālruņu un citu elektronisko ierīču ražotāji grib ar savām "modes precēm" vispirms apgādāt lielākos noieta tirgus, un neviena valdība vai starptautisks tirdzniecības līgums nevar tiem aizliegt diskriminēt citur dzīvojošus patērētājus," skaidro Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Viņa uzskata, ka šāda situācija pierāda progresa neviendabīgumu: no vienas puses, mūsdienu tehnoloģijas un virtuālā vide radīja un nostiprina cilvēku apziņā priekšstatus par pasauli kā vienotu globālo tirgu, bet, no otras, - joprojām ir spēkā daudzi juridiski "žogi", ko nosaka dažādu valstu likumdošana vai uzņēmumu tirdzniecības stratēģija.

Savukārt Latvijas Bankas vecākais ekonomists Igors Kasjanovs, kurš interneta veikalu pakalpojumus izmanto jau apmēram desmit gadu, uzskata, ka ārvalstu komersanti preces uz Latviju mēdz nesūtīt arī bailēs no krāpšanas mēģinājumiem caur interneta norēķinu sistēmu PayPal.

Visu rakstu Nepievilcīga un neuzticama lasiet trešdienas, 5.februāra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas