Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ašeradens: Ja gribam atteikties no kāda nodokļa, jādomā par kāda cita nodokļa celšanu

Ja Latvijā ir vēlme atteikties no kāda nodokļa, jādomā par kāda cita nodokļa celšanu, intervijā Latvijas Radio norādīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Viņš skaidroja, ka patlaban notiek rūpīga sagatavošanās nodokļu pārskatīšanai, to plānojot noslēgt novembra beigās, piedāvājot jaunu dokumentu par nodokļu politikas pamatnostādnēm.

"Laiku pa laikam valstis vēlas pārskatīt nodokļu sistēmu. Vispirms jāsaprot, kurā virzienā vēlamies virzīties. Valdībai ir diezgan skaidra vīzija, taču iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir atšķirīgi viedokļi. Darba devēji vēlas samazināt darbaspēka nodokli, mēs vērtēsim šo jautājumu. Daļa politisko spēku vēlas samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) atsevišķiem pārtikas produktiem, taču es saku, ka nepieciešami nodokļu ieņēmumi, lai valsts varētu attīstīties," pauda ministrs.

Politiķis uzsvēra, ka valdībai jāvienojas ar sociālajiem partneriem par iespējamajiem scenārijiem nodokļu sistēmas izmaiņām, domājot par to, ka nedrīkst samazināt iekasēto nodokļu apjomu, jo valstij ir jāattīstās.

"Ja domājam par atteikšanos no kāda nodokļa, tad jādomā, kādu nodokli varētu palielināt," piekodināta Ašeradens.

Viņš akcentēja, ka ēnu ekonomika Latvijā ir, taču mērījumi par tās apjomu atšķiras. Patlaban Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir ļoti labi ticis galā ar PVN shēmām, un te ir relatīvi maz krāpšanās, vērtēja ministrs, gan piebilstot, ka pēc Covid-19 pandēmijas pieaugusi aplokšņu algu popularitāte, kur VID būtu jāstrādā aktīvāk.

Kā ziņots, uzreiz pēc 2023.gada valsts budžeta pieņemšanas koalīcija ir paredzējusi sākt darbu pie nodokļu politikas pamatnostādnēm, intervijā aģentūrai LETA sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Starp valdību veidojošajām partijām ir vienošanās, ka nodokļu pamatnostādnes tiek vērtētas vienu reizi politiskajā ciklā un tiek pieņemts lēmums par viena vai otra no

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas