Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Atjauno kriminālprocesu pret māti, kas sadūrusi savu pusgadu veco bērnu

Ceturtdien tika atcels lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu, kas bija sākts maija sākumā pret māti, kas tikusi turēta aizdomās par sava pusgadu vecā bērna saduršanu, informēja policijas preses pārstāvis Andis Rinkevics.

Policijas pārstāvis norādīja, ka, izvērtējot kriminālprocesa materiālus, izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu un sabiedrisko bīstamību, procesa virzītāja tiešais priekšnieks atcēla lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu.

Tāpat lietā tika noteikts arī cits procesa virzītājs, norādot, ka kriminālprocesā netika izmantotas visas likumā paredzētās procesuālās iespējas, lai nodrošinātu efektīvu krimināltiesisko attiecību taisnīgu noregulēšanu.

Lietas ietvaros aizdomās turamajai personai tiks noteikta stacionārā tiesu psihiatriskā ekspertīze, lai veiktu tās psihoemocionālā stāvokļa novērošanu, atkārtoti noteiktu personas stāvokli noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdī un iespējamās veselības stāvokļa izmaiņas nākotnē, un ārstēšanās nepieciešamību, skaidroja Rinkevics.

Jau ziņots, ka vakar VP priekšnieks Artis Velšs uzdeva VP Latgales reģiona pārvaldes priekšniekam Jurim Pastaram rītdienas laikā sniegt tiesisko pamatojumu, kādēļ šis kriminālprocess ir izbeigts.

Iepriekš vēstīts, ka policija izbeigusi kriminālprocesu pret kādu 1989.gadā dzimušu sievieti, ko turēja aizdomās par sava pusgadu vecā bērna saduršanu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes bāriņtiesas priekšsēdētāja Aija Majere.

Lēmums pamatots ar to, ka noziedzīgo nodarījumu sieviete pastrādājusi, īslaicīgi esot nepieskaitāmības stāvoklī. Šai 22 gadus vecajai sievietei saskaņā ar minēto 22.jūnija lēmumu neesot nepieciešama arī piespiedu ārstēšana.

Lai aizstāvētu bērnu intereses un nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos šajā ģimenē, Rēzeknes bāriņtiesa nolēmusi vērsties Rēzeknes tiesā ar prasības pieteikumu par abu ģimenē augošo bērnu - pusgadu vecās no mātes rokas cietušās meitenītes un viņas nepilnus četrus gadus vecā brāļa - izņemšanu no ģimenes.

Patlaban dažādas pakāpes miesas bojājumus guvusī meitenīte dzīvo pie aizbildņiem - savas vecāsmātes un vectēva - un turpina dziedēt traumas.

Bērnu tēvs, lai arī nav oficiāli šķīries, kopā ar ģimeni nedzīvo.

Kā ziņots, 1.maijā Rēzeknē tika sadurts pusgadu vecs bērns. Bērnam konstatētas durtas brūces sejā, kaklā, krūškurvī un vēderā. Sākotnēji bērna stāvoklis bija stabils, bet ļoti smags, bērna dzīvībai svarīgās funkcijas tika uzturētas mākslīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas