Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Atjaunota tīši bojātā pastaigu taka Siguldā

Septembrī tīši sabojātā Siguldas pastaigu taka, kas savieno Gaujas senleju ar Šveices ielu pie Siguldas Mākslu skolas Baltais flīģelis, ir atjaunota. Ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis tiek laipni aicināts baudīt rudenīgas pastaigas, izmantojot šo vai kādu citu Gaujas Nacionālā parka dabas taku, informē Dabas aizsardzības pārvalde.

“Šī ir viena no tūristu iemīļotākajām dabas takām Siguldā. Jo tā atrodas gana tuvu pilsētas centram, vienlaikus nav tik cilvēku apmeklēta un ir savienota ar citām takām. Žēl, ka kāda nepārdomātas rīcības dēļ taku nācās uz laiku slēgt. Taču šobrīd kritiskie takas elementi ir salaboti un tā atkal pieejama drošai lietošanai,” atklāj Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktors Rolands Auziņš. 

Aktuālā informācija par dabas takām pieejama vietnē www.daba.gov.lv, www.tiekamiesdaba.lv, kā arī pārvaldes Facebook, X (agrākais Twitter) un Instagram kontos. Šajos kanālos operatīvi tiek publicēta informācija par taku pieejamību, kādu bīstamu posmu vai slēgtām takām. 

Jaunu galamērķu izvēli atvieglos pārvaldes izveidotā un uzturētā mobilā lietotne Dabas Tūrisms, kā arī tīmekļvietne www.tiekamiesdaba.lv, kas sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā jebkurā Latvijas vietā. Šajā lietotnē ir apkopoti vairāk nekā 500 dažādi dabas tūrisma galamērķi – dabas takas, skatu vietas, torņi, laipas, velo un laivu maršruti putnu un dzīvnieku vērošanas vietas.  

Pirms 50 gadiem  dibinātais Gaujas Nacionālais parks (~92 000 ha platībā) izveidots, lai aizsargātu mazpārveidotas dabas teritorijas, Gaujas senlejas un tās apkārtnes unikālās dabas vērtības, vienlaikus nodrošinot teritorijā rekreācijas un dabas aizsardzības funkcijas. Tieši tādēļ Gaujas, Amatas un Braslas krastos iekārtotas ūdens tūristu apmetnes, autobraucējiem paredzētas vairākas autotūristu apmetnes, kājāmgājēju takas vairāk nekā 100 kilometru kopgarumā, bet velotūristiem maršruti pieejami visā parka teritorijā.  

Gaujas Nacionālais parks ir arī populārs dabas tūrisma galamērķis, kas apmeklētājus vilina ar krāšņo Gaujas senleju, vairāk nekā 500 kultūras un vēstures pieminekļiem – pilskalniem, mūra pilīm, baznīcām, muižām, ūdensdzirnavām un vējdzirnavām, kā arī citiem arheoloģiskiem, arhitektūras un mākslas pieminekļiem.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas