Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Atkal ugunsgrēkā bojāgājušais

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā Rīgā kādā daudzdzīvokļu namā gājis bojā 91 gadu vecs vīrietis, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Otrdien plkst. 17:59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Brīvības gatvi Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtajā stāvā deg dzīvoklis 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 91 gadu vecs vīrietis, bet cieta apmēram 85 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēta. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 20:21. 

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās uz 97 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk kā 144 hektāri. Visticamāk, ka tieši kūlas degšanas rezultātā nodega divas dārza mājas Ulbrokā, pirts Alūksnes novadā, saimniecības ēka Limbažu novadā un trīs dārza mājas Rīgā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies – nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

Līdztekus aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudzes, siena ruļļi, celmi, trīs koki, elektrības vadi, sadzīves mantas, gulta, būvmateriāli, meža zemsedze, vieglā automašīna, traktors, ēkas jumts, siltumnīca, divi šķūņi, garāža, septiņas dārza mājas, divas pirtis, saimniecības ēka, divas dzīvojamās mājas, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 171 izsaukumus – 151 uz ugunsgrēku dzēšanu un astoņi uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas