Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atkāpusies SIA Rīgas centrāltirgus valde

No amatiem atkāpusies SIA Rīgas centrāltirgus valde - priekšsēdētājs Artis Druvinieks un valdes loceklis Kaspars Zauls.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes komunikācijas pārvalde, amatpersonas informējušas par atkāpšanos Rīgas pilsētas izpilddirektoru un uzņēmuma kapitāla daļu turētāju Jāni Langi.

Lange norādījis, ka Rīgas Centrāltirgum nepieciešama jauna, spēcīga un izlēmīga vadība, kas spētu nodrošināt kapitālsabiedrības darbības rentabilitāti, veiktu nepieciešamās izmaiņas un pieņemtu konkrētus un pamatotus lēmumus, lai nodrošinātu mūsdienīgu, ilgtspējīgu un efektīvu darbību.

Jaunas valdes izveidei tiks organizēts atklāts konkurss, bet līdz tam dalībnieku sapulcē ievēlēti pagaidu valdes locekļi, valdes priekšsēdētāja amatā ievēlot esošo uzņēmuma Juridiskās daļas vadītāju Māri Skudru un valdes locekļa amatā - finanšu jomas speciālistu, Rīgas domes Finanšu departamenta direktoru Uldi Rakstiņu.

Ar Druvnieku aģentūrai LETA pagaidām sazināties nav izdevies, taču savā Facebook kontā viņš ir norādījis, ka pārmaiņas ir neizbēgama ikdienas daļa un šodien noslēdzies viens svarīgs viņa dzīves posms - ļoti interesants un izaicinājumu pilns.

"Četru gadu laikā ir paveikts patiešām daudz un ir ielikti pamati, kā arī uzsākti darbi pie daudzām pārmaiņām, kuras būs redzamas nu jau, iespējams, jaunās tirgus vadības laikā. Esam būvējuši, remontējuši, atjaunojuši, darījuši daudz citu darbu, tai skaitā, ieviesuši svētku svinēšanas tradīcijas, sadraudzējušies ar citu pilsētu tirgiem, cīnījušies ar kontrabandas preču tirdzniecību un kopā cīnījušies ar Covid-19, bet pats galvenais - katru dienu strādājām, lai Rīgas Centrāltirgus būtu par vietu, kur atgriezties," raksta Druvnieks

Bijušais tirgus vadītājs pauda pateicību visiem, kuri bijuši ar viņu kopā, un novēlēja savai komandai veiksmi turpināt iesāktos darbus.

LETA jau ziņoja, ka aprīlī kādreizējā Rīgas Centrāltirgus piena paviljonā sāka tirgot rūpniecības preces. Pret šādu risinājumu iebilda Rīgas domes vadība, norādot, ka šāds risinājums nav saskaņots ar domi.

Uzņēmuma vadība skaidroja, ka rūpniecības preču tirdzniecība Rīgas centrāltirgus Piena paviljonā ir īslaicīgs risinājums. 2020.gadā esot pieņemts lēmums par Gogoļa ielas laukuma tirdzniecības moduļu nojaukšanu. Tajā laikā tirgotājiem tika apsolīts atrast vietu rūpniecības preču tirdzniecībai.

Savulaik, tika uzsākts kanālmalas revitalizācijas projekts, kura laikā bija paredzēts arī Zivju paviljona remonts. Uz remonta laiku bija plānots zivju produkcijas tirgotājus pārcelt uz Piena paviljonu. Taču šis projekts tika apturēts.

Līdz ar to Piena paviljons palika tukšs un tika pieņemts lēmums uz laiku paviljonā izvietot rūpniecības preču tirgotājus. Tas tika akceptēts akcionāru sapulcē iepriekšējā domes sasaukuma laikā.

Kā norādīja Druvnieks, aptuveni 60% - 65% tirgotāju Piena paviljonā bija no iepriekš nojauktajām rūpniecības preču tirdzniecības vietām.

Lai izvietotu rūpniecības preču tirdzniecības vietas, tika izlietoti 37 558 eiro. Šie ieguldījumi atmaksāsies aptuveni trīs mēnešu laikā. Viena mēneša ienākumi no šo preču tirdzniecības ir aptuveni 20 000 eiro.

Druvinieks arī informēja, ka Piena paviljons jau pirms remonta tikai nosacīti attaisnojis savu nosaukumu. Tajā no visiem tirgotājiem tikai aptuveni 30% tirgoja piena produktus. Visi šie tirgotāji ir pārcēlušies uz Gastronomijas paviljonu

Kā liecina Firmas.lv informācija 2019.gadā SIA Rīgas centrāltirgus strādāja ar 7,3 miljonu apgrozījumu un 216 000 eiro zaudējumiem.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 15 miljoni eiro un tas pieder Rīgas pašvaldībai.

pievienota 5.-7.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas