Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Atrasts miris dažādu protestu rīkotājs Uldis Freimanis

Sestdien, 7.jūlijā, pie savām mājām Rīgā, atrasts miris Uldis Freimanis, kurš vairākkārt rīkojis dažādus piketus, portālam Diena.lv pastāstīja Vācijā dzīvojošais bijušais grupas Helsinki-86 dibinātājs, Tautas tribunāla priekšsēdētājs Linards Grantiņš.

L. Grantiņš ir pārliecināts, ka U. Freimanis ir noslepkavots, taču viņa slepkavas ir parūpējušies par to, lai tā neizskatītos pēc slepkavības. Par to, ka U. Freimanis atrasts miris L. Grantiņam pirmdien no rīta pastāstījis Tautas tribunāla biedrs Edgars Dambītis.

Arī Tautas tribunāla mājas lapā redzama ziņa, kurā norādīts, ka U. Freimanis ir noslepkavots: "Nav ne mazāko šaubu, ka to veikuši čekas noziedznieki, no Jāņa Reinika vadītā kantora".

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis protālam Diena.lv apstiprināja, ka sestdien netālu no Purvciema ielas patiešām atrasts 1943. gadā dzimuša vīrieša līķis bez vardarbīgas nāves pazīmēm. Līķis ir nodots radiniekiem apbedīšanai. Par notikušo policija nav uzsākusi kriminālprocesu.

Saskaņā ar portāla Diena.lv rīcībā esošo informāciju netālu no Purvciema ielas patiešām atrasts U. Freimaņa līķis. Viņš ir slimojis ar sirds slimību un varētu būt miris no sirds lēkmes.

Freimanis parasti pasākumus organizēja kā privātpersona. Viņš katru gadu cīnījās par tiesībām piketēt 16.martā, tāpat viņš rīkoja gājienus 9.maijā. Piemēram, šogad viņa organizētajā gājienā tika dalītas skrejlapas ar aicinājumu parakstīties par deokupācijas atzīšanu Latvijā.

Iepriekšējos gadus Freimanis organizēja gājienus arī 1.jūlijā. Tie tika rīkoti, lai atzīmētu Baigā gada beigas.  Parasti Freimaņa rīkotajās akcijās dalībnieku skaits nebija liels, taču mazā iedzīvotāju atsaucība viņam netraucēja nemitīgi būt sabiedriski aktīvam un iestāties par savām idejām.

Vēl pagājušajā nedēļā Freimanis piedalījās protesta akcijā pie ebreju tautas genocīda upuru piemiņas pasākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas