Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Augot rindai uz robežas ar Krieviju, no ierindas iziet VID kravu uzskaites sistēma

Līdz ar gaidāmo svētku brīvdienu tuvošanos pieaugot kravas automašīnu rindai, kas gaida savu kārtu izbraukšanai no Latvijas uz Krieviju, no ierindas izgājusi sistēma, kas līdz šim deva iespēju rindu garumam sekot līdzi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājas lapā internetā.

Kā ziņots, pēdējās dienās būtiski pieaugusi kravas automašīnu rinda izbraukšanai no Latvijas uz Krieviju pie Terehovas robežkontroles punkta un šorīt pie šī punkta izbraukšanu no Latvijas gaidīja 620 kravas automašīnas, kas ir par 40 spēkratiem vairāk nekā vakar no rīta.

Atbildīgie speciālisti prognozē rindu skaita palielināšanos, norādot, ka šai parādībai ir sezonāls raksturs, kas saistāms ar gaidāmajiem Ziemassvētkiem un Jaunā gada brīvdienām, kurās Krievijā parasti apsīkst šīs valsts uzņēmēju aktivitāte.

Kā šodien darba dienas vidū pārliecinājās aģentūra LETA, VID interneta mājas lapā pie aktuālās informācijas bija pieejami dati par rindām uz robežas Terehovas un arī Grebņevas muitas kontroles punktos (MKP), kur pēdējā aktuālā informācija bija par situāciju piektdien, 10.decembrī, plkst.8.

Vēlāk gan šī informācija no aktualitāšu sadaļas tika izņemta un dienas beigās bija pieejama ar muitu saistīto jautājumu sadaļā, taču joprojām kā aktuālākie dati muitas klientiem tiek piedāvāti dati par situāciju 10.decembra rītā.

VID Komunikācijas nodaļā lakoniski sacīja, ka ir radusies tehniskas dabas problēma, ko tagad Ieņēmumu dienests mēģina atrisināt kopā ar attiecīgās programmatūras izstrādātāju, proti, VID tehniski nav iespējams sistēmā ievietot jaunākos datus.

VID atzina, ka minēto VID pakalpojumu ir iecienījuši mājas lapas lietotāji, kuri aktīvi mēdzot sekot tur publicētajai jaunākajai informācijai par kravas auto rindām uz robežas.

Ieņēmumu dienestā atzīmēja, ka interesentiem joprojām ir iespējams informāciju par rindām uz robežas saņemt arī maksas īsziņas veidā, jo tas esot cits pakalpojums ar atšķirīgu programmatūru, kuras darbība nav traucēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas