Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrumlatvijas upēs kāpj ūdens līmenis

Daudzās upēs Vidzemē, Latgalē un Zemgales austrumos pēc svētdienas lietavām strauji ceļas ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Svētdien ūdens līmenis visstraujāk kāpa mazajās Vidzemes upēs, un kopš svētdienas vakara ūdens līmenis vietām jau pazeminās. Gaujas pietekā Tūlijā ūdens līmenis svētdien paaugstinājās par aptuveni metru, bet aizvadītajā naktī tas pazeminājās par 15 centimetriem.

Amatā pie Melturiem ūdens līmenis sasniedzis 1,4 metrus virs stacijas nulles punkta un vairs neceļas. Vēl par dažiem centimetriem augstāks ūdens līmenis šajā vietā bija 4.maijā. Upe šobrīd ir laivojama.

Lielākajā daļā upju Latvijas austrumu pusē ūdens līmenis turpina celties, pēdējā diennaktī tas daudzviet pakāpies vairāk nekā par pusmetru.

Šonedēļ Latvijā atkal daudz līs. Sākot ar trešdienu, ūdens līmenis celsies visā valstī, augstāko atzīmi tas var sasniegt nedēļas nogalē vai nākamnedēļ.

Prognozes par gaidāmo nokrišņu daudzumu ir atšķirīgas. Piepildoties sliktākajam scenārijam, iespējama teritoriju applūšana daudzviet Vidzemē, arī Zemgales austrumos un vietām Latgalē.

Svētdien lielākais nokrišņu daudzums valsts novērojumu stacijās bija 33 milimetri Gulbenē un Priekuļos, kā arī 37 milimetri Zosēnos. Mēneša kopējā nokrišņu summa vietām Vidzemē jau pārsniegusi 100 milimetru jeb 100 litru kvadrātmetrā, kas ir aptuveni divreiz vairāk par normu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas