Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Autonams: Visbiežāk zagtie auto Latvijā - Audi A4

Šajā gadā nozagto auto topa galvgalī nokļuvis Audi A4, liecina auto drošības eksperta Autonams apkopotie dati.

2018. gada pirmajā ceturksnī ir nozagtas vairāk _Audi A4_ automašīnas nekā 2016. un 2017. gada pirmajos ceturkšņos kopā. Zīmīgi, ka zagļu interesi izpelnījušās tieši 6 līdz 10 gadu vecas automašīnas, un, apskatot šo vecuma grupu, 2018. gada pirmajā ceturksnī tika nozagtas tikpat daudz automašīnas kā 2016. un 2017. visa gada laikā.

"Viena no raksturīgākajām tendencēm, kas veicina kāda automašīnas modeļa nokļūšanu zagtāko automašīnu topā, ir tā popularitāte autovadītāju vidū. Pagājušajā gadā tie bija pircēju iecienītie mazie apvidus auto Volvo XC60, Kia Sportage, Nissan Qashqai un Mitsubishi Outlander, kas piedzīvoja zādzību pieaugumu. Šogad ir ievērojami pieaudzis Audi A4 automašīnu skaits, kas sekmējis strauji pieaugošo zādzību tendenci," komentējusi Autonams auto aizsardzības biznesa vadītāja Baiba Brutāne-Ozoliņa.

Šā gada 1. janvāri Latvijā bija reģistrētas nedaudz vairāk par 3000 Audi A4 automašīnām vecuma grupā līdz 10 gadiem. Pērn ievērojami pieaudzis ievesto Audi automašīnu skaits vecuma grupā 0 līdz 10 gadiem, kas veicinājis arī zādzību skaitu pieaugumu, jo automašīnas popularitāte paaugstina pieprasījumu pēc rezerves daļām. Oriģinālās rezerves daļas ir salīdzinoši dārgas, tādēļ tiek meklētas alternatīvas iespējas – auto kapsētās, kas pēc šīm detaļām veido pieprasījumu.

2017. gada pavasarī bija vērojams līdzīgs Volvo XC60 zādzību vilnis. Pēc šāda principa vēl joprojām nerimst arī BMW un Toyota Rav4 zādzības, jo šīs auto markas ir iecienītas, un turpinās pieprasījums pēc lētākām rezerves daļām.

Vecuma grupā no 0 – 10 gadiem Audi A4 automašīnas ir bieži aprīkotas ar keyless-go funkciju, kas nozīmē, ka auto zagļi, attālināti pārtverot atslēgas signālu, spēj iedarbināt un nozagt auto pat 10 sekunžu laikā. Aizslēgts auto un atslēgu neesamība rokās vairs zagļiem nav šķērslis. Tomēr Audi A4, kam nav bezatslēgu funkcija, nav šķērslis zagļiem un ir potenciāls upuris, ko aizdzīt nepilnas minūtes laikā, norāda Autonams.

Vēl joprojām par vienu no drošākajām aizsardzības metodēm auto drošības eksperts Autonams min imobilaizeri. Sekojot straujam zādzību pieaugumam, šādu papildu aizsardzības risinājumu pieprasa arī apdrošinātāji, veicot KASKO apdrošināšanu. Tas ir nepatīkams šķērslis zagļiem, kas visdrīzāk liks meklēt citu mērķi, jo katrs zādzības procesā papildu pavadītais mirklis ir lielāks risks tikt pieķertiem.

Vēl viena aizsardzības metode, ko iesaka Valsts Policija, ir detaļu marķēšanu ar lāzeru. Šāda automašīna zaudē vērtību zagļa acīs, jo detaļas ir jāmaina pirms realizācijas, kas nozīmē mazākus ieņēmumus un lielāku risku tikt pieķertam. Marķētas detaļas ļoti viegli un ātri iespējams sasaistīt ar konkrēto automašīnu.

Top komentāri

Un
U
Ja LV apdrošināšanas kompānijas aizliegtu auto remonta laikā izmantot lietotas detaļas tad auto zādzības samazinātos uz pusi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas