Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Baltajā kāpā izveidojies bīstams nogruvums

Baltajā kāpā šopavasar izveidojies bīstams nogruvums un skatu platformas malējie balsti atrodas vairs tikai pusmetra attālumā no kraujas, tāpēc patlaban uzsākta gājēju laipu, kāpņu un skatu platformas atjaunošana, aģentūru LETA informēja Saulkrastu novada domē.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis norādīja, ka kāpa ir jūtīgs vides objekts, kas atrodas pastāvīgā pārmaiņu procesā un ir pakļauta visiem eroziju veidiem. Sniegotā ziema un slapjais pavasaris, mainīgā Inčupes straume, kā arī neapzinīgo apmeklētāju ietekme Baltajā kāpā izraisījusi bīstamu nogruvumu, kura dēļ skatu platformas malējie balsti atrodas vairs tikai 50 centimetru attālumā no kraujas.

Vienlaikus iepriekš būvētās un ar antiseptizējošiem līdzekļiem neapstrādātās koka laipas un margas ir sasniegušas kritisko nolietojumu, stāsta Līcis. "Patlaban esam izveidojuši drošības norobežojumus un cilvēku plūsma tiek organizēta apkārt skatu platformai. Vienlaikus tiks atjaunotas lapenes koka konstrukcijas, ierīkota slīpa uzbrauktuve vides pieejamības nodrošināšanai, kā arī uzstādītas jaunas atkritumu urnas. Aicinu Baltās kāpas apmeklētājus būt saprotošiem pret esošajām vides vērtībām un izturēties iespējami saudzīgi, pārvietojoties tikai pa iekārtotajām laipām."

Avārijas stāvoklī esošo koka laipu, kāpņu un skatu platformas atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz Līgo svētkiem - 23.jūnijam.

Saulkrastu novada dome aicina iedzīvotājus un novada viesus jūras apskatei izvēlēties citas vietas, līdz būs pabeigti Baltās kāpas gājēju laipu, kāpņu un skata platformas atjaunošanas darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas