Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Baltkrievu tautības KNAB priekšnieks referendumā piedalīsies

Baltkrievu tautības Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks piedalīsies referendumā par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai, taču nevēlas publiski atklāt savu izvēli.

1979.gadā Rēzeknē dzimušais Streļčenoks teica, ka viņš kā iestādes vadītājs izvēlējies neitrālu pozīciju, tāpēc nevēlas atklāt savu izvēli referendumā. Šādi viņš rīkojas, jo nevēlas nostāties vienā vai otrā pusē un to, ka viņa vārdu izmantotu kāds politisks spēks.

"Es piedalīšos, taču mana nostāja kā iestādes vadītājam ir tāda, ka neatkarīgi no valodas – latviešu, krievu vai angļu– iesniegumi birojā par korupciju ir un arī būs turpmāk. Mums galvenais, lai cilvēki neatkarīgi no pārliecības un valodas sniegtu mums informāciju. Korupcijai valodas robežu nav, jo korupcija notiek neatkarīgi tautības un pārliecības," norādīja Streļčenoks.

Jau vēstīts, ka 18.februārī notiks referendums par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai piešķirt valsts valodas statusu. Gatavību balsot par krievu valodu kā otru valsts valodu pauduši vairāki Saskaņas centra (SC) politiķi, tostarp SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs un Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem jānobalso vismaz 771 350 pilsoņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas