Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Balvām par izciliem sasniegumiem sportā šogad valsts budžetā paredzēti 50 000 latu

Naudas balvu izmaksai var tikt izmantoti arī citi valsts budžeta līdzekļi, piemēram, līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, ja par to pieņemts attiecīgs lēmums, skaidroja IZM Komunikācijas nodaļā.
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) 2012.gada valsts budžetā balvām par izciliem sasniegumiem sportā pieejamais finansējums saglabāts 2011. un 2010.gada līmenī - 50 000 latu, aģentūru LETA informēja IZM Komunikācijas nodaļā.

Līdzšinējā prakse liecina, ka naudas balvu izmaksai katru gadu tiek piešķirti papildu finanšu līdzekļi. Pagājušajā gadā šim mērķim tika pārdalīti finanšu līdzekļi no citām IZM budžeta programmām. Pērn naudas balvās par izciliem sasniegumiem sportā kopā piešķirti 222 500 latu.

Šonedēļ valdības pieņemtā jaunā kārtība naudas balvu piešķiršanai par izciliem sasniegumiem sportā paredz, ka par olimpiskajās spēlēs iegūto pirmo vietu balva ir līdz 100 000 latu, par paraolimpiskajās spēlēs un nedzirdīgo spēlēs iegūto pirmo vietu - līdz 50 000 latu, par pasaules čempionātos un pasaules kausa izcīņā pieaugušajiem (kopvērtējumā) iegūto pirmo vietu - līdz 20 000 latu.

Par Eiropas čempionātos pieaugušajiem un Eiropas kausa izcīņā pieaugušajiem (kopvērtējumā), ja pasaules kausa izcīņa attiecīgajā sporta veidā nenotiek, iegūto pirmo vietu balvā izmaksā līdz 10 000 latu, par pasaules karavīru sporta spēlēs, policijas čempionātā un pasaules universiādē iegūto pirmo vietu - līdz 5000 latu.

Olimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu nacionālo izlašu sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam (kopā) par olimpiskajās spēlēs iegūto pirmo vietu izmaksā līdz 300 000 latu (pēc nodokļu samaksas), par paraolimpiskajās spēlēs un nedzirdīgo spēlēs iegūto pirmo vietu - līdz 150 000 latu, par pasaules čempionātos pieaugušajiem iegūto pirmo vietu - līdz 200 000 latu, par Eiropas čempionātos pieaugušajiem iegūto pirmo vietu - līdz 100 000 latu, par pasaules karavīru sporta spēlēs, policijas čempionātā un pasaules universiādē iegūto pirmo vietu - līdz 25 000 latu.

Sportistiem neolimpiskajos individuālajos sporta veidos un disciplīnās piešķir naudas balvas (pēc nodokļu samaksas) par Pasaules spēlēs iegūto pirmo vietu izmaksā līdz 10 000 latu, par pasaules čempionātos pieaugušajiem iegūto pirmo vietu - līdz 10 000 latu, par Eiropas čempionātos pieaugušajiem iegūto pirmo vietu - līdz 6000 latu, par pasaules (vai Eiropas kausa, ja attiecīgajā sporta veidā pasaules kausa izcīņa nenotiek) izcīņā pieaugušajiem (kopvērtējumā) iegūto pirmo vietu - līdz 6000 latu.

Neolimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu nacionālo izlašu sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam (kopā) piešķir naudas balvas (pēc nodokļu samaksas) par Pasaules spēlēs iegūto pirmo vietu izmaksā līdz 80 000 latu, par pasaules čempionātos pieaugušajiem iegūto pirmo vietu - līdz 60 000 latu, par Eiropas čempionātos pieaugušajiem iegūto pirmo vietu - līdz 40 000 latu.

Sportistiem par pasaules vai Eiropas čempionātos sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem (bobslejā līdz 26 gadiem) iegūto pirmo vietu olimpiskajos individuālajos sporta veidos un disciplīnās piešķir naudas balvas līdz 6000 latu (pēc nodokļu samaksas).

Olimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu valsts izlašu sportistiem par pasaules vai Eiropas čempionātos sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem iegūto pirmo vietu, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam (kopā) piešķir naudas balvas līdz 30 000 latu.

Sportistiem par pasaules vai Eiropas čempionātos sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem iegūto pirmo vietu neolimpiskajos individuālajos sporta veidos un disciplīnās piešķir naudas balvas līdz 3000 latu (pēc nodokļu samaksas).
Neolimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu valsts izlašu sportistiem par pasaules vai Eiropas čempionātos sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem iegūto pirmo vietu, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošam personālam (kopā) piešķir naudas balvas līdz 15 000 latu.

Sportistam, kurš startē individuālo sporta veidu komandā, piešķir naudas balvu līdz 75% no šajos noteikumos noteiktās viena sportista naudas balvas apmēra.

Par izcīnīto otro, trešo, ceturto, piekto un sesto vietu olimpiskajās spēlēs, pasaules spēlēs, paraolimpiskajās spēlēs, nedzirdīgo spēlēs naudas balvas apmērs nedrīkst pārsniegt 60% no iepriekšējās vietas maksimāli iespējamā naudas balvas apmēra.

Par izcīnīto otro un trešo vietu pasaules vai Eiropas čempionātos pieaugušajiem, sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem, pasaules kausā vai Eiropas kausa, ja attiecīgajā sporta veidā pasaules kausa izcīņa nenotiek izcīņa pieaugušajiem (kopvērtējumā), kā arī pasaules karavīru sporta spēlēs, policijas čempionātā un pasaules universiādē piešķiramās naudas balvas apmērs nedrīkst pārsniegt 60% no iepriekšējās vietas maksimāli iespējamā naudas balvas apmēra.

Par biedrības "Latvijas Paralimpiskā komiteja" un biedrības "Latvijas Nedzirdīgo sporta federācija" sportistu, sporta spēļu nacionālo izlašu komandu vai sporta spēļu valsts izlašu komandu sasniegumiem, kas izcīnīti pasaules vai Eiropas čempionātos pieaugušajiem un sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem (bobslejā līdz 26 gadiem), piešķir naudas balvas 50% apmērā no šajos noteikumos noteiktā sportista, sporta spēļu nacionālo izlašu komandas vai sporta spēļu valsts izlašu komandas naudas balvas apmēra.

Lai veicinātu sporta veida attīstību, olimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu sporta federācijai par nacionālās izlases iegūtajām tiesībām startēt olimpiskajās spēlēs var piešķirt līdz 100 000 latu, pasaules čempionāta pieaugušajiem finālturnīrā - līdz 75 000 latu, Eiropas čempionāta pieaugušajiem finālturnīrā - līdz 50 000 latu.

Par valsts izlases iegūtajām tiesībām startēt pasaules čempionāta sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem finālturnīrā piešķirs līdz 20 000 latu, Eiropas čempionāta sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem finālturnīrā - līdz 15 000 latu.

Lai veicinātu sporta veida attīstību, neolimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu sporta federācijai par nacionālās izlases iegūtajām tiesībām startēt pasaules čempionāta pieaugušajiem finālturnīrā var piešķirt līdz 30 000 latu, Eiropas čempionāta pieaugušajiem finālturnīrā - līdz 20 000 latu. Savukārt par valsts izlases iegūtajām tiesībām startēt pasaules čempionāta sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem finālturnīrā piešķir līdz 10 000 latu, bet Eiropas čempionāta sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem finālturnīrā - līdz 7000 latu.

Šogad nozīmīgākie sporta pasākumi ir Vasaras olimpiskās spēles, kas no 27.jūlija līdz 12.augustam notiks Londonā, Apvienotajā Karalistē, ziemas Jaunatnes olimpiskās spēles Insbrukā, Austrijā, Eiropas čempionāts vieglatlētikā, pasaules hokeja čempionāts, pasaules čempionāts un Pasaules kauss skeletonā, kur galvenais favorīts uz uzvaru kopvērtējumā ir Martins Dukurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas