Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bankām būs jāsniedz FKTK informācija par pārņemto nekustamo īpašumu

Kredītiestādēm būs jāsniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) informācija par pārņemto nekustamo īpašumu. FKTK padome šomēnes noteikusi kārtību, kādā kredītiestādēm jāgatavo un jāsniedz FKTK informācija par pārņemto nekustamo īpašumu.

Jauno noteikumu mērķis ir pilnveidot kredītiestāžu risku izvērtēšanu uzraudzības vajadzībām, lai FKTK un tirgus dalībnieki varētu sekot pārņemto nekustamo īpašumu raksturojošo rādītāju - vērtības, īpašuma veida, turēšanas stratēģijas, novietojuma, koncentrācijas u.c. - dinamikai un veikt tās analīzi, tādējādi uzlabojot kredītiestāžu maksātspējas un pelnītspējas riska izvērtēšanu, skaidro FKTK.

FKTK sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Makareviča biznesa portālam "Nozare.lv" atzina, ka šie ir no jauna izstrādāti noteikumi un pirms tam bankām nebija atsevišķas prasības sniegt FKTK informāciju par pārņemto nekustamo īpašumu.

Noteikumi paredz, ka kredītiestādei pirmo reizi informācija saskaņā ar jauno noteikumu prasībām jāiesniedz līdz šā gada oktobra beigām par stāvokli šā gada maija beigās.

FKTK pieņemtie informācijas par pārņemto nekustamo īpašumu sagatavošanas normatīvie noteikumi regulē informācijas sagatavošanas un iesniegšanas kārtību par tādiem nekustamajiem īpašumiem, kuri kalpoja kā kredītiestāžu prasību nodrošinājums un kuri ir kredītiestādes, kredītiestādes meitassabiedrības u.c. īpašumā. Kredītiestādei būs jāsniedz FKTK informācija par nekustamā īpašuma veidu, atrašanās valsti, atrašanās vietu, īpašuma pašreizējo izmantošanas veidu, turēšanas stratēģiju, iegādes periodu, uzskaites vērtības noteikšanas periodu, uzskaites vērtības noteikšanas veidu, pārdošanas periodu, nekustamo īpašumu skaitu, iegādes cenu, uzskaites vērtību, pārdošanas un īpašnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas