Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 22. augusts
Rudīte, Everts

Bērziņa: Situācija ar Rēzeknes pilsētas budžetu ir sliktāka nekā sākotnēji izskatījies

Situācija ar Rēzeknes pilsētas budžetu ir sliktāka nekā sākotnēji izskatījies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Pašvaldības pagaidu administrācija ir sākusi darbu pilsētā, veicot visas nepieciešamās darbības, kas jādara domei, skaidroja Bērziņa. Ministrija seko līdzi administrācijas darbam, ieplānota regulāra saziņa.

"Pirmās ziņas, ko saņemam no administrācijas, nav iepriecinošas - indikācijas ar budžetu ir tādas, ka situācija ir sliktāka, nekā sākotnēji izskatījies, jo tas, par ko varēja tikai izteikt aizdomas - ka budžeta ieņēmumi ir mākslīgi palielināti, visticamāk, apstiprināsies," sacīja ministre.

Minētās aizdomas saistītas ar to, ka budžeta ieņēmumos paredzētā nekustamā īpašumu pārdošana un dividenžu no kapitālsabiedrībām saņemšana plānotajā apmērā nav iespējama.

Pagaidām gan nevarot precīzi pateikt, par cik sliktāki varētu būt budžeta skaitļi, norādīja Bērziņa.

Kā ziņots, Rēzeknes pašvaldības finansiālais stāvoklis ir izaicinošs, aģentūrai LETA pauda pašvaldības pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Viņa atklāja, ka pirmajā darba nedēļā pagaidu administrācija vispārīgi iepazinās ar pārvaldēm, kapitālsabiedrībām. Bet šonedēļ notiek detalizētākas tikšanās ar katru no kapitālsabiedrībām un arī pārvaldēm, kas ir atbildīgās par projektu īstenošanu.

"Finansēs ejam detalizēti iekšā, skatāmies, kāda ir situācija. Paralēli ir arī stingra uzraudzība no Finanšu ministrijas un Valsts kontroles, lai izprastu, kam nauda tiek tērēta pašlaik un kur ir iztrūkumi. Finansiālais stāvoklis ir izaicinošs," sacīja Puce.

Finanšu plūsma, kas ir plānota, gatavojot 2024.gada budžetu, esot mazāka nekā plānots, tāpēc pagaidu administrācijai jāvērtē, kā šo situāciju uzlabot. Piemēram, nav izdevies pārdot vairākus nekustamos īpašumus, aizkavēšanās ir arī ar nekustamā īpašuma nodokļa iekasēšanu. Pagaidu administrācijas vadītāja sacīja, ka sākumā sabalansēšanas iespējas tiks meklētas pašvaldības budžetā.

Savukārt valsts piešķirtais vairāku miljonu aizdevums ir paredzēts parādsaistību segšanai, pamatā par rekreācijas centra būvniecību.

Jau ziņots, ka līdz ar domes atlaišanu darbu sākusi Rēzeknes domes pagaidu administrācija. Tās vadītāja ir bijusī Uzņēmuma reģistra vadītāja, juriste Puce, bet viņas vietnieki - Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektore, ekonomikas zinātņu doktore Iveta Mietule un bijušais Rīgas būvvaldes vadītājs Jānis Belkovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas