Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Bez elektrības vēl ap trīs tūkstošiem mājsaimniecību Kurzemē un Pierīgā

Elektroapgāde svētdienas rītā vēl traucēta trīs tūkstošiem mājsaimniecību. Spraigs bojājumu novēršanas darbs turpinās Latvijas rietumu un centrālajos rajonos, portālam Diena.lv pavēstīja Sadales tīkla Komunikācijas speciāliste Inga Tilhena.

Pēc Sadales tīkla operatīvās informācijas plkst.07:00 elektroapgādes traucējumi vēl ir 606 klientiem Ventspils  novadā, 276 - Kuldīgas novadā, 860 Dobeles novadā, 530 - Olaines novadā, 490 - Ķekavas novadā, 146 - Mārupes novadā. 

Svētdienas rītā kopš plkst.7.00 vētras skartajos reģionos strādā 175 elektromontieru brigādes ar 420 cilvēkiem, kā arī tiek nodrošinātas visas materiālās rezerves – balsti, elektrolīniju vadi un citi materiāli, lai efektīvi novērstu bojājumus. Tilhena informē, ka ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības – kvadricikli, traktori, pacēlāji un citas. Sadales tīkla pārstāvji reģionos sazinās ar vietējām pašvaldībām, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu un, ja nepieciešams, nodrošinātu ar ģeneratoriem sociāli jutīgus objektus.

Mitējoties spēcīgajam vējam, naktī uz svētdienu jauni atslēgumi nav reģistrēti, situācija elektrotīklā ir stabila. Sadales tīkla operatīvo brigāžu elektromontieriem un dispečeriem operatīvi strādājot, svētdien vakarā un naktī ir izdevies ievērojami samazināts bojājumu skaits gan Kurzemē, gan Centrālajos reģionos. 

Kopš sestdienas, 15.marta, Kurzemē un centrālajos reģionos ir izdevies atjaunojot elektroapgādi vairāk nekā 12 tūkstošiem mājsaimniecību. 

Diena.lv jau vēstīja, ka spēcīgā vēja ietekmē, kas brāzmās sasniedza vētras spēku 30-35 m/s, sestdien tika lauzti koki un zari, kas krītot pārrāva elektrolīniju vadus, kā arī  lauzti balsti, izraisot avārijas atslēgumu elektrotīklā. 15. marta pēcpusdienā atslēgumi tika konstatēti valsts rietumos. Vakarpusē vētra pārvietojās uz centrālajiem reģioniem

Sadales tīkls  aicina turpināt ievērot drošības pasākumus elektroiekārtu tuvumā, redzot zemē guļošu vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā netuvoties tam un neļaut to darīt arī citiem. Par bīstamām situācijām jāzvana Klientu servisam pa diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas