Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Bijušais NBS vadītājs: Krievijas pret Ukrainu sāktajam karam pagaidām iznākumu neredz

Krievijas pret Ukrainu sāktajam karam pagaidām iznākumu neredz, šorīt intervijā LTV Rīta panorāmā vērtēja bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Juris Maklakovs.

Maklakova vērtējumā, karš diemžēl var turpināties ilgu laiku, jo uzvarēt Krieviju šajā karā ir ļoti grūts uzdevums. Viņš atzīmēja, ka Krievijas armijas spējas ir saglabājušās vēl gana lielas - pat ja tiks izmantoti jaunie ieroči un munīcija, tā ķersies pie vecajiem ieročiem un spēs uzturēt karadarbību vēl ilgi.

Eksperts uzsvēra, ka jebkuram karam jābeidzas ar pārrunām, un redzams, ka Krievija pašlaik mēģina iegūt "kādus trumpjus", lai piespiestu Ukrainu uz pārrunām, piemēram, tā mēģina nostiprināties Donbasā un varētu mēģināt atkal uzbrukt Harkivai vai mēģināt iegūt jaunas teritorijas gar Melno jūru.

Maklakovs uzskata, ka arī Eiropas demokrātijām gaidāmi lieli izaicinājumi saistībā ar to, kā turpināt reaģēt uz karu apstākļos, kad iespējami trūks energoresursu, kas negatīvi ietekmēs to ekonomikas. Viņš uzsvēra, ka ilgs karš ekonomiski nav arī pašas Krievijas interesēs.

Bijušā armijas vadītāja skatījumā, būtisks pavērsiens karadarbībā ir tas, ka Ukraina beidzot ir saņēmusi jaudīgākus Rietumu ieročus, ar kuriem jau veikti sekmīgi triecieni pa Krievijas spēku kara bāzēm, munīcijas noliktavām un piegāžu konvojiem. Krievija sākusi pārgrupēšanos, ņemot vērā šo ieroču Ukrainai sniegtās iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas