Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Bite: Līdz šim uzklausītie NEPLP locekļu kandidāti vērtējami ar atzīmēm no četri līdz deviņi

Līdz šim uzklausītie kandidāti, kas pretendē uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatu, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātiem radījuši atšķirīgu iespaidu. Tomēr visi portāla Diena.lv uzrunātie politiķi atzīst, ka pamanījuši vairāk nekā piecus atzinīgi vērtējamus pretendentus, tādēļ komisijai visticamāk būšot grūti izvēlēties.

Līdz šim cilvēktiesību komisija uzklausījusi aptuveni 30 cilvēkus un, kā norādīja komisijas deputāte Inga Bite, trešdien tiks uzklausīti atlikušie NEPLP locekļu amatu pretendenti. Kopumā uz piecām padomes vietām pieteicies 41 pretendents.

"Rezultāti ir ļoti dažādi. Es kā pasniedzēja savos papīros lieku atzīmes un tad man ir sanākušas no četri līdz deviņi. Tā kompetence ir dažāda, tas izpratnes līmenis ir dažāds un arī tās intereses, protams, ka ir dažādas. Katrs nāk ar savu sāpi – vienam reģioni ir sāpe, citam ir sports sāpe, citam sāpe ir izglītība un kultūra," sacīja I. Bite.

Deputāte atzina, ka pārliecinošu iespaidu līdz šim atstājuši aptuveni desmit pretendenti. "Tas, ko mēs meklējam vairāk, vismaz es personīgi, ir izpratne par kopējo fonu, par to, kas vispārēji būtu jādara – gan izglītībā, gan kultūrā, gan sportā, gan visās tajās jomās, par ko padome ir atbildīga," norādīja I. Bite.

Arī deputāts Dzintars Ābiķis (Vienotība) atzina, ka vairāki pretendenti par sevi atstājuši labu iespaidu, tāpēc noteikti būšot starp ko izvēlēties. "Ir cilvēki, kas pārredz nozari kopumā un nozares saistību ar visām dzīves norisēm kopsakarībās, tā kā ir cilvēki. Es ceru, ka politiķi spēs izdarīt pareizo izvēli," pauda Dz. Ābiķis.

Viņš gan uzskata, ka būtu nepieciešams palielināt padomes locekļu skaitu no pieciem uz septiņiem, jo pieciem cilvēkiem paredzētais darba apjoms, viņaprāt, esot pārāk liels.

"Patiesībā tajā sarakastā, ko es pati veidoju, man ir vairāk jau kā pieci kandidāti pašlaik, līdz ar to es saprotu, ka vai nu tā būs otrā kārta, vai mēs ļoti plaši diskutēsim komisijā – tas būs zināms rītdien. Patiesībā mani priecē, ka ļoti daudziem kandidātiem ir līdzīgs skatījums, kas būtu jādara šajā padomē turpmākos piecus gadus, kādi būtu prioritārie jautājumi, kuriem būtu nekavējoties jāķeras klāt un, kas ir jārisina," uzklausītos pretendentus atzinīgi vērtēja deputāte Inese Laizāne (VL!-TB/LNNK).

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu NEPLP locekļu kandidātus apstiprināšanai Saeimā, konsultējoties ar biedrībām un nodibinājumiem, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā, izvirza Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Padomes sastāvu uz pieciem gadiem apstiprina Saeima, un locekļus var ievēlēt atkārtoti, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas