Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Bondara "atkrišanas" gadījumā LRA neturpinās dalību Valsts prezidenta vēlēšanās

Ja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts Mārtiņš Bondars (LRA) vēlēšanās kādā no balsojumiem "atkritīs", tad LRA turpmākajos balsojumos neatbalstīs nevienu no izvirzītajiem kandidātiem un arī neturpinās dalību vēlēšanās, šodien vienojusies partijas pārstāvju sapulce.

To aģentūrai LETA sacīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš. Attiecīgais lēmums pieņemts saziņā ar politiskā spēka frakciju.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzīti četri kandidāti - tiesību eksperts Egils Levits, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī opozīcijas deputāti Sergejs Dolgopolovs (Saskaņa) un Bondars.

Iepriekš valdošā koalīcija vēlējās vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam, tomēr tas neizdevās. Zaļo un zemnieku savienība Valsts prezidenta amatam nolēma virzīt aizsardzības ministru Vējoni. Atbalstu Vējonim sākotnēji oficiāli pauda arī Vienotība, bet pēc nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK lēmuma virzīt Levitu Vienotības frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no šiem diviem kandidātiem.

Saeimas sēde, kurā vēlēs Valsts prezidentu, notiks 3.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas