Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Brīdina par sasalstošu lietu; autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, piektdienas pēcpusdienā un naktī valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms sasalstošs lietus - veidosies stipra atkala, ceļi būs slideni, portālam Diena.lv pavēstīja Latvijas Valsts ceļu Satiksmes informācijas centrā. 

Pēcpusdienā apledojums veidosies Kurzemē (visvairāk Liepājas apkaimē), savukārt naktī uz sestdienu nokrišņu zona pārvietosies uz valsts centrālo un Vidzemes rietumu daļu. Apledojuma veidošanos pastiprinās vēja brāzmas un zemā gaisa temperatūra, savukārt veicamā ceļu apstrāde nedos ātru efektu, jo pretapledojuma reaģentu iedarbība pie gaisa temperatūras zem -10 grādiem ir krietni lēnākā.

Īpaši bīstama satiksmes situācija sasalstošā lietus zonā var izveidoties uz vietējās nozīmes ceļiem (C un D uzturēšanas klases), kuriem veicama tikai lokāla pretapledojuma apstrāde.

Šajos satiksmei nelabvēlīgajos laika apstākļos Latvijas Valsts ceļi aicina iespēju robežas atturēties no individuālā autotransporta izmantošanas vai braukšanas laikā būt īpaši uzmanīgiem un ņemt vērā nelabvēlīgos braukšanas apstākļus, kā arī atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādiem nozīmes autoceļiem atšķiras un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas