Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Brīvdienās mediķi palīdzējuši divām sievietēm, kas saindējušās ar sēnēm

Nedēļas nogalē Latvijā divas sievietes - viena Vidzemes pusē Liepas pagastā, bet otra Ogres apkaimē - saindējušās, lietojot uzturā sēnes, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Tā Vidzemē, Liepas pagastā, 74 gadus veca kundze ēdusi svaigas sēnes, domādama, ka tās ir saulsardzenes. Tomēr pēc maltītes viņai bijusi nepieciešama mediķu palīdzība un sievieti nācies nogādāt Vidzemes slimnīcā. To, kādas sēnes sieviete lietojusi, būs jāskaidro slimnīcas mediķiem.

Otrs saindēšanās gadījums fiksēts Ogrē, kur kāda 47 gadus veca sieviete pēc sēņu ēšanas ar saindēšanos nogādāta mediķu aprūpē slimnīcā.

Kā informēja Bukša, brīvdienās NMPD mediķi snieguši divas telefoniskas konsultācijas, jo zvanītāji ar gremošanas trakta problēmām pēc sēņu lietošanas uzturā interesējušies, kā viņiem rīkoties. Tomēr zvanītāji aprobežojušies ar konsultāciju saņemšanu un pie mediķiem pēc palīdzības nav vērsušies.

Jau ziņots, ka šonedēļ pēc balto mušmiru ēšanas viena sieviete jau mirusi, bet piecus gadus vecs bērns nogādāts Hamburgā aknu transplantācijai.

Šogad Latvijas mežos sēņu ir ļoti daudz, tāpēc NMPD mediķi aicina būt ļoti uzmanīgiem, lasot mežā vai pērkot tirgū sēnes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas