Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Brīvdienās ugunsdzēsēji devušies 80 izsaukumos

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugusndzēsības un glābšanas dienests (VUGD) bija izbraucis uz 80 notikumiem. Kopumā dzēsti 35 ugunsgrēki, veikti 40 glābšanas darbi, kā arī pieci bija maldinoši izsaukumi. No ūdens tilpnēm izcelti divi noslīkuši cilvēki, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Mālpils novada Sidgundā 10.augusta vakarā kādas divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā bija izcēlies ugunsgrēks. Vienā no istabām dega sadzīves mantas 20 m2 platībā. Ar dūmiem bija saindējies apmēram 70 gadus vecs vīrietis, kurš no mediķu palīdzības atteicās.

Ugunsdzēsēji glābēji 10.augustā plkst. 19.01 steidzās uz Krustpils novadu, kur kokapstrādes ražošanas noliktavā dega kokogles 100 m2 platībā. Ēka ar skārda jumtu celta no dzelzsbetona, tādēļ augstās temperatūras dēļ sākotnēji dzēšanas darbus varēja veikt tikai no ārpuses. Kad liesmas bija apslāpētas, uzņēmuma vadība dzēšanas darbiem piesaistīja iekrāvēju un buldozeru, lai gruzdošās ogles izstumtu ārā no telpas un tās varētu saliet. Darbi tika pabeigti plkst. 1 naktī.

Savukārt 11.augustā ugunsgrēks bija izcēlies Kārsavas novada Mežvidu pagastā. Dega neapsaimniekota māja 70 m2 un šķūnis 50 m2 platībā. Kad ieradās ugunsdzēsēji, mājas jumts jau bija iebrucis. Ēkas glābt vairs neizdevās, taču ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt tuvumā esošo meža jaunaudzi, uz kuru draudēja pārmesties liesmas.

Brīvdienās no ūdenskrātuvēm tika izcelti arī divi noslīkuši cilvēki – Alūksnes novadā, Ziemeru pagastā no dīķa izcelts apmēram 60 gadus vecs vīrietis, kā arī Jelgavā no Lielupes izcelts noslīcis vīrietis. Abi nelaimes gadījumi notikuši jau iepriekš. Lietas apstākļus skaidro Valsts policija.

Talsu novada Virbu pagastā 10.augusta vakarā kāds apmēram 50 gadus vecs vīrietis pie veikala bija iekritis kanalizācijas akā. No trīs metru dziļās akas glābēji viņu izcēla ar virvju palīdzību un nodeva Neatliekamās palīdzības dienesta mediķiem.

Vairākas reizes glābšanas darbi bija saistīti ar dzīvnieku notveršanu. Ar satraukumu glābējus gaidīja Jaunjelgavā kādā privātmājā Uzvaras ielā un Salas pagasta Ošānos, kur abu māju iedzīvotājus bija sabiedējušas istabā nonākušās čūskas. Abos gadījumos rāpuļi tika noķerti un, atgriežoties daļā, palaisti mežā. Savukārt Jaunpiebalgā kādā mājas pagalmā bija ieklīdis jenots, kurš par apmešanās vietu bija izvēlējies suņa būdu. Dzīvnieciņš tika notverts un nodots veterinārajam dienestam, lai pārliecinātos, vai viņš nav slims un nav aplipinājis mājdzīvniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas