Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Brīvdienās ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki

Aizvadītajās brīvdienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 156 izsaukumus. Kopumā dzēsti 63 ugunsgrēki, to skaitā 13 kūlas ugunsgrēki, kā arī veikts 81 glābšanas darbs. Ugunsgrēkā gājis bojā viens cilvēks un cietuši trīs cilvēki, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Šonakt, plkst. 00.13, Rīgā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Sākotnējā informācija liecināja, ka Umurgas ielā 2 dega divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka puse no mājas dega pilnā platībā, savukārt jumtu liesmas bija skārušas visā platībā. Otru mājas pusi no liesmām pasargāja ugunsdrošā siena. Nekavējoties tika pārmeklēta māja un no tās evakuēti divi cilvēki. Kopējā degšanas platība bija 1200m2, dega ēkas pirmais stāvs 200m2, otrais stāvs 300m2 un jumts 700m2 platībā. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 2.05, savukārt likvidācijas darbi vēl turpinās.

Svētdien, plkst. 12.06, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Marijas ielā, sešstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka sestā stāva dzīvoklī deg mēbeles 10m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 70 gadus veca sieviete un piecus un sešus gadus veci bērni, kuri tika nodoti mediķiem, bet hospitalizācija viņiem nebija nepieciešama. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis ir neuzmanīga apiešanās ar uguni.

Sestdien, plkst. 15.49, VUGD saņēma informāciju, ka Līvānos, Vecskolas ielā, deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no vienstāvu dzīvojamās mājas logiem jau nāk dūmi un liesmas. Ugunsgrēkā gāja bojā 57 gadus vecs vīrietis. Dega ēkas pirmais stāvs 30m2 un bēniņi 30m2 platībā. Iespējamo ugunsgrēka iemeslu noskaidro Valsts policija.      

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas