Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Broka pārtrauc darba attiecības ar Latvijas Universitāti

Par korupciju aizdomās turētā politiķe Baiba Broka šodien iesniegusi atlūgumu Latvija Universitātē (LU), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Broka iesniegusi atlūgumu, tajā uzsverot, ka nav vainīga viņai inkriminētajos pārkāpumos. Iesniegumā LU rektoram Indriķim Muižniekam Broka norādīja, ka darbu viņa pārtrauc, augstu vērtējot LU reputāciju, augstskolā strādājot kopš 1997.gada.

LU prorektore Ina Druviete aģentūrai LETA apstiprināja, ka Broka iesniegusi atlūgumu. Darba tiesiskās attiecības ar LU Broka pārtrauc jau šodien.

Druviete uzsvēra, ka LU respektē Brokas izvēli un izsaka cieņu par šo lēmumu LU reputācijas vārdā.

Par minēto lēmumu komentārus no Brokas aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies iegūt.

Jau ziņots, ka vēl nesen Broka tikusi pie jauna amata LU - viņa tikusi iecelta par eksperti juridiskajos jautājumos administrācijas atbalsta grupā.

Vēstīts arī, ka KNAB jūlijā aizturēja Broku, kā arī ar būvfirmu Skonto būve saistītos uzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru kriminālprocesā par 20 000 eiro kukuli. Vēlāk visi trīs tika atbrīvoti, nosakot viņiem ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

 

Top komentāri

Supskatom
S
Reputācija? Kas tas tāds? Vai tas ir ar speķi?
amatpersonas deklarācija
a
Baiba Broka 2018. gadā UZ ROKAS saņēma: 1) LU -60684.48; 2) Rīgas brīvostā - 45418.08. 3) Rīgas pilsētas pašvaldība - 12372.00. TAS IR 188 475,11 jeb 9872,87 mēnesī. Salīdzinājumam, piemēram, Kučinskis, kurš bija premjerministrs iztika ar 5839,5 eiro mēnesī. BET viss jau ir relatīvs. BB Brokas boss rektors Muižnieks pagājušajā gadā algā saņēma 89940.13 , bet pensijā 20129.70 jeb mēnesī pavisam tikai drusku mazāk par savu izpalīdzi BBroku = 9172 eiro. Vai tikai man liekas, ka nav normāli, ja valsts augstkolas rektors saņem vairāk par premjeru un prezidentu, bet kaut kāda viņa izpalīdze pa visiem saviem daudzajiem amatiem (visi no valsts budžeta) pat vēl vairāk par šo rektoru? Vai tiešām MK 13. augusta sēdē uzmetīs Šupinsku un nobalsos par to kā par absolūtu normalitāti, kam jāturpinās vēl 5 gadus? Un vai pēc šiem 5 gadiem LU vēl vispār būs kāda jēga pastāvēt ar saviem zemajiem reitingiem?
Enģeļa viesis
E
Skumji, ka iesniegums neko nemainīs. Ir teiciens:" Suns spalvu met, bet tikumu ne"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas