Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Broks: Krāpšanās ar skolēnu skaitu nav iespējama

Līdzekļu sadales princips izglītībā Nauda seko skolēnam ir korekts un pierādījis, ka ir efektīvs, _Rietumu Radio _sacīja izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS). Viņš noliedz, ka būtu iespējama situācija, ka kopā ar vecākiem uz ārzemēm izbraukušie bērni paliek skolu bilancē.

"Līdzekļu sadales princips Nauda seko skolēnam ir korekts un pierādījis, ka ir efektīvs. Prakse Latvijas pašvaldībās ir dažāda, un ministrija gatavo informatīvo ziņojumu ar labās prakses piemēriem," informēja Broks. Viņš sacīja, ka ministrija apkopo informāciju par to, kā pašvaldības organizējušas šo darbu un kādas ir izmaiņas pedagogu darba samaksā.

Jautāts, vai skolas nevar izmantot situāciju un savā bilancē paturēt skolēnus, kas kopā ar vecākiem izbraukuši uz ārzemēm, Broks sacīja, ka tas nav iespējams. "No pagājušā gada 1.septembra darbojas valsts izglītības informācijas sistēma, un mēs zinām precīzu skolēnu skaitu katrā skolā," informēja ministrs. Viņš skaidroja, ka skolas uzdevums ir sniegt precīzu informāciju par bērnu skaitu katrā klasē un Izglītības kvalitātes valsts dienests šos datus pārbaudot četras reizes gadā.

Runājot par iespējamo pāreju uz 11 klašu izglītību, Broks norādīja, ka "priekšlikums par pāreju uz 11 klašu izglītību līdz galam nav izteikts". "Tiekoties ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, nekas par 11 klašu izglītību netika minēts. Runa bija par to, ka vidējā izglītība būtu jāpabeidz 18 gadu vecumā, kas, manuprāt, ir loģiski un saprotami," informēja ministrs. Šo ieceri plānots pārrunāt augustā visā Latvijā plānotajās pedagogu konferencēs. "Tas būs viens no tematiem, kas jāpārrunā ar skolotājiem, un jādzird profesionāļu viedoklis," sacīja ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas