Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Buceniece pārmetumus par NEPLP zaudēto uzticību dēvē par "vietējā pīļu dīķa intrigām"

Apgalvojums, ka pašreizējā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir zaudējusi sabiedrības uzticību, ir vietējā pīļu dīķa intrigas, uzskata NEPLP direktora vietniece Dace Buceniece.

"Tās ir vietējā pīļu dīķa intrigas. Mēs strādājam atbilstoši likumam, un mums ir divas pamatfunkcijas: uzraudzīt likuma izpildi (lai tiek ievēroti reklāmas apjomi; lai nav vardarbība pa dienu... tas ir monitorings, kam varam atļauties tikai divus cilvēkus), otra funkcija – sabiedrisko mediju kapitāldaļu uzraudzība, sabiedriskais pasūtījums. Trešā funkcija – koordinējam nozares lietas. Piemēram, ja sastrīdas TV3 un Baltcom TV, padome ir neitrāla teritorija, kurā mēģināt panākt kompromisu. Tas ir tas, kas mums jādara," pirmdien publicētā intervijā laikrakstā Neatkarīgā sacīja Buceniece.

Viņasprāt, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītājas Ināras Mūrnieces (Nacionālā apvienība) teiktais, ka NEPLP ir zaudējusi uzticību, bijis ar mērķi pamatot domu, ka neviens no līdzšinējā NEPLP sastāva nedrīkst strādāt jaunajā padomē.

"Šādi apgalvojumi rodas tad, kad tie kādam izdevīgi. Jautājums – kā viņi to uzticību mērīja? Saistībā ar to nav neviena atzinuma – ne Valsts kontroles, ne KNAB... Jā, ir bijis mēģinājums sūdzēt mūs prokuratūrā. Esam samierinājuši medijus, kas tiesājās savā starpā. Latvijas Žurnālistu asociācijas biedri man pārmet, ka esmu digitalizācijas procesus nolobējusi viena uzņēmuma interesēs. Neraugoties uz to, ka esam koleģiāla organizācija. Pats digitalizācijas konkurss notika Satiksmes ministrijā. Padome tur nepiedalījās. Uzvarētāju apstiprināja Ministru kabinets. Es uzskatu, ka padomes reputācija profesionāļu vidē ir augsta. Ne velti manu kandidatūru padomei atbalstīja tieši profesionālās organizācijas," pauda Buceniece.

Uz jautājumu, kādi ir līdzšinējās padomes labie darbi, NEPLP direktora vietniece, pirmkārt, norādīja uz pieņemto jauno elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.

"Tas ir milzīgs darbs, kuram tika veltīti divi gadi, bet rezultāts nebūs uzreiz redzams. Otrs – ciparu televīzijas ieviešana. Izsludināta arhīvu digitalizācija. Visi LTV un LR vecie raidījumi būs pieejami jaunajā bibliotēkā. Pazuduši ļoti daudzi tiesas procesi, kas bija aktuāli, kad kopā ar Ābramu Kleckinu pārņēmām padomes vadību. Esam iesaistījuši industriju. Iepriekšējā padome vispār nekomunicēja ar industriju. Bija likumprojekts, ko tā uzrakstīja, taču tas netika apspriests pat ar Raidorganizāciju asociāciju. Paši gudri, paši darām. Mums bija darba grupa, kurā piedalījās visi. Bija publiskās debates. Tagad ir šī koncepcija par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija izveidi. Padomei ir laba starptautiskā reputācija," sacīja Buceniece.

"Es uzskatu – ja nebūtu padomes aktīvas rīcības 2009. gadā, kad viss gads pagāja, cīnoties par izdzīvošanu, tad abi mediji būtu bankrotējuši. Domāju, ka savas kompetences ietvaros mēs esam darījuši vairāk nekā mums būtu jādara," piebilda NEPLP direktora vietniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas