Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Čaklais neesot izslēdzis deputāta mandāta nolikšanu veselības stāvokļa dēļ

Saeimas deputāts Ingmārs Čaklais (V), kurš izbraucis ārpus Latvijas, pagaidām oficiāli nav informējis Vienotības pārstāvjus, ka viņš plāno nolikt Saeimas deputāta mandātu, taču sarunā ar partijas līderi, Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V) pieļāvis šādu iespēju, ja viņa veselības stāvoklis neuzlabosies.

Āboltiņa uzsvēra, ka Čaklais viņu pirms vairākām nedēļām ir informējis, ka veselības problēmu dēļ līdz parlamenta pavasara sesijas beigām nevarēs piedalīties Saeimas sēdēs. Tāpat viņš arī esot jautājis, vai līdz Saeimas sesijas pēdējai sēdei ir gaidāmi kādi balsojumi, kuros viņam būtu obligāti jāpiedalās. Sarunā viņš arī esot pieļāvis iespēju nolikt deputāta mandātu, ja viņa veselības stāvoklis līdz rudens sesijai neuzlabosies.

Vienlaikus Āboltiņa uzsver, ka rudens sesijā Vienotībai ir pilnvērtīgi jāstrādā, risinot svarīgus jautājumus, līdz ar to gadījumā, ja Čaklais nevarēs atgriezties un piedalīties Saeimas darbā, partijas pārstāvji viņu aicinātu nolikt deputāta mandātu.

Arī Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis sacīja, ka viņam pagaidām nav informācijas, ka Čaklais plāno nolikt deputāta mandātu. Pēc Zaķa teiktā, Čaklais viņu esot informējis, ka veselības problēmu dēļ plāno ārstēties.

Čaklais uz telefona zvaniem un īsziņām neatbild. Vienlaikus savā tviterkontā viņš norāda, ka Latvijas parlamenta deputātiem neapmaksā mobilo telefonu un viņš to nevarot atļauties ārpus Latvijas. Tomēr ikvienam deputātam ir oficiālais e-pasts, atgādina Čaklais. Tomēr arī uz e-pasta vēstuli Čaklais pagaidām nav atbildējis.

"Nevaru iepriecināt: esmu dzīvs, ārstējos, veselība uzlabojas. Tiem, kam "diemžēl" - man žēl. Pārējiem - paldies par laba vēlējumiem!" savā tviterkontā raksta Čaklais.

Kā ceturtdien ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma, Čaklais dažus savus kolēģus informējis, ka devies ārstēties ārpus valsts, taču, pēc vairāku citu avotu teiktā, deputāts varētu būt pametis Latviju uz ilgu laiku, dodoties prom ar visu ģimeni.

Saskaņā ar LTV rīcībā esošo informāciju Čaklais varētu būt devies prom uz kādu Eiropas valsti ne tikai veselības problēmu, bet arī ģimenes apstākļu dēļ. Pērnā gada novembrī tieslietu ministrs atstādināja no amata viņa dzīvesbiedri, notāri Daci Čaklo, kurai saskaņā ar amatpersonas deklarāciju ir ievērojamas kredītsaistības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas