Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Caunes vadītais novads nomās jaudīgu auto, ko izvēlas mednieki

"Šis cilvēks ir mednieks," iepazīstoties ar Jelgavas novada pašvaldības vēlamās automašīnas specifikācijām, par nākamo spēkrata vadītāju saka Latvijas auto pircēju ceļveža What Car? eksperts. Viņš ir pārliecināts – Jelgavas novads, nosakot kritērijus, jau zina, ka tiks pie Toyota Land Cruiser, piektdien raksta laikraksts Zemgales Ziņas.

Kopumā pašvaldība plāno nomāt astoņas mašīnas. Septiņām jaunām mazajām apvidus automašīnām novads prasa mehānisko sešpakāpju pārnesumu kārbu, braucamajos paredzēts izmantot dīzeļdegvielu. Saloniem jābūt aprīkotiem ar kruīza kontroli, brīvroku sistēmu, audio sistēmu un citām ierīcēm. Piecām automašīnām jābūt vienā krāsā, bet divām – baltā, tās ir jātrafarē un jāaprīko ar speciāliem gaismas un skaņu signāliem Pašvaldības policijas vajadzībām.

Savukārt vēl vienai apvidus automašīnai jābūt labā tehniskā stāvoklī, turklāt tai jāatbilst virknei prasību – novads pieprasa auto, kura garums ir 4700 – 4800 milimetru, platums – ne mazāk kā 1800 milimetru. Noteikts arī bagāžnieka tilpums – ne mazāks kā 600 litru, motora darba tilpumam jābūt ne mazākam kā 2500 kubikcentimetriem, jaudai – vismaz 190 zirgspēkiem. Automašīnai jāspēj vilkt vismaz trīs tūkstoši kilogramu.

"Kā minēts iepriekš, iepirkumā viena no automašīnām plānota administrācijas darba nodrošināšanai, tajā skaitā pieļaujot tās izmantošanu citu struktūrvienību, tostarp arī Ārkārtas situāciju komisijas, vajadzībām," iepirkumu pamato Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Erno. Tehniskās specifikācijas sagatavotas atbilstoši mērķiem, kam paredzēts izmantot automašīnas, J.Erno komentē Ziņu jautājumu par ekstru izvēli un arī to, vai jaudīgais spēkrats paredzēts Jelgavas novada Domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (ZZS).

Savukārt Ziņu uzrunātais eksperts, iepazīstoties ar apvidus automašīnai izvirzītajām prasībām un zinot tikai to, ka mašīna domāta kādai pašvaldībai, min, ka šāds auto, kas atbilst jau iepriekš prognozētajai Toyota Land Criuser, maksā apmēram 50 tūkstošus eiro jeb 35 tūkstošus latu. Sludinājumu portālos norādīts, ka automašīnu var nopirkt arī lētāk nekā par 30 tūkstošiem latu. "Tas, ka pieprasa virsbūvi uz rāmja, uzreiz sašaurina iespējamo pretendentu loku. Prasība liecina, ka vēlas mašīnu, kas brauc pa bezceļiem. Nekādas luksusprasības noteiktas nav, ja runājam par labu auto, kas kalpos daudzus gadus," vērtē eksperts, norādot arī, ka automašīnas nākamais lietotājs ir mednieks, par ko liecina arī bagāžas nodalījuma tilpums un prasība pēc lielas vilktspējas. 

Iepriekš Z.Caune tika saistīts ar kādu malumedniecības lietu.

Plašāk var lasīt laikrakstā Zemgales Ziņas vai tā elektroniskajā versijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas