Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ceļotāji visbiežāk slimo Vācijā, tiek apzagti Spānijā, bet bagāžu zaudē ASV

Visbiežāk tūristi akūti saslimst Vācijā, bet apzagti - Spānijā. Tikmēr bagāža visbiežāk tiek nozaudēta vai sabojāta ASV lidostās, liecina apdrošināšanas sabiedrības BALTA dati.

Trīs populārākās valstis, kurās cilvēki visbiežāk ir vērsušies pie ārsta ar akūtām saslimšanām, ir Vācija, Turcija un Ēģipte. Savukārt vidējās izmaksas akūtas saslimšanas gadījumā, ņemot vērā laika periodu no 2011.gada janvāra līdz šī gada maija otrai pusei, ir salīdzinoši ievērojamas - 3520 lati.

"Atlīdzību izmaksas apliecina, ka ceļotāji vēl joprojām nereti dodas uz ārzemēm ar laikus neārstētām saslimšanām, kas var saasināties tieši ceļojuma laikā, kad cilvēks piedzīvo nestandarta apstākļus, bauda neierastu pārtiku un citādi izbauda atpūtu. Īpaši tas attiecināms uz eksotiskām zemēm, piemēram, Ēģipti. Tikmēr vislielākās atlīdzības par šādām veselības problēmām izmaksā tieši ASV ceļotājiem, piemēram, atlīdzība par plaušu karsoņa ārstēšanu trīs dienas stacionārā ASV izmaksā apmēram 20 000 latu, apstiprinot izplatīto uzskatu par augstajām medicīnas izmaksām šajā valstī. Tāpēc pirms ceļojuma arvien ieteicams pārliecināties par vispārējo veselības stāvokli, īpaši dodoties uz tālām zemēm," skaidro Balta atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Top trīs valstis, kurās visbiežāk ceļotājiem tiek nozagta pase, nauda vai tiek pazaudēti dokumenti, ir Spānija, Itālija un Kolumbija. Jāatzīmē, ka atlīdzībās vislielākā summa izmaksāta ceļotājiem, kas devušies tieši uz Spāniju - kopumā šīs valsts apceļotājiem atlīdzību apjoms ir gandrīz trīs reizes lielāks nekā tiem tūristiem, kuri devušies uz Itāliju.

Saskaņā ar Baltas datiem valstis, kur ceļotāji konstatējuši problēmas ar bagāžu, visbiežāk ir ASV, Turcija un Vācija. Savukārt traumas ceļotāji visbiežāk guvuši Austrijā, Itālijā un Vācijā. Liela daļa negadījumu, kas notikuši Austrijā un Itālijā, ir saistīti tieši ar slēpošanu: šīs traumas arī atlīdzību ziņā ir visapjomīgākās. Kopumā par gūtajām traumām Austrijā tūristiem izmaksāti aptuveni 48 100 latu.

Ceļojumu negadījumu skaita ziņā visvairāk izcēlies 2011.gada jūlijs, kad Balta mēneša laikā saņēmusi 57 ceļojumu apdrošināšanas pieteikumus. Šajā laikā tūristi bieži saindējušies ar pārtiku un ieguvuši vīrusu infekcijas. Kopumā no 2011.gada janvāra līdz 2012.gada maija otrai pusei atlīdzībās ceļotājiem izmaksāti teju 238 000 latu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Burovs mērķē uz Rīgas mēra krēslu

Par politiskajiem procesiem un to, kādēļ Rīgai un valstij kopumā tik grūti sokas ar ekonomikas sekmēšanu, laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš un žurnālists Guntars Gūte sarunājas ar S...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas