Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Centralizēto eksāmenu rezultātus pirmajā nedēļā apstrīdējuši 284 skolēni

Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir apkopojis informāciju par saņemtajiem iesniegumiem, kuros izteikts lūgums pārskatīt centralizētajā eksāmenā saņemto vērtējumu (turpmāk - apelācija). Pirmajā nedēļā (no 10.jūlija līdz 18.jūlijam) ir saņemtas 284 apelācijas.

Visvairāk apelāciju ir saņemts par obligātajiem centralizētajiem eksāmeniem: latviešu valodu, angļu valodu un matemātiku. Vislielākais apelāciju skaits par kādu no izvēles centralizētajiem eksāmeniem ir saņemts bioloģijā.

Līdz 18.jūlijam saņemtās apelācijas VISC ir izskatījis paātrinātā kārtībā, to rezultāti apelāciju iesniedzējiem būs zināmi jau tuvāko dienu laikā. Tiem, kas apelācijas iesniegs no šodienas, 19.jūlija, rezultātus VISC paziņos noteiktajā kārtībā - mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

VISC ir secinājis, ka, salīdzinot ar pagājušo mācību gadu, apelāciju skaits pagaidām nav pieaudzis.

Informāciju par to, vai kādam no apelētājiem ir mainīts saņemtais vērtējums, VISC sniegs tad, kad būs izskatītas visas šajā gadā saņemtās apelācijas.

Ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas viņam ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. VISC tiks izveidota īpaša apelācijas komisija, kas mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas to izskatīs un pārskatīs vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu atstāt esošo vērtējumu vai mainīt to.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas