Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ceturtdien dzēsti 20 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 20 kūlas ugunsgrēki, kas ir par 13 mazāk nekā diennakti iepriekš, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Līdz ar to šonedēļ kopumā valstī fiksēti 83 kūlas ugunsgrēki, bet kopš gada sākuma - 1131.

Laikā no ceturtdienas plkst.6.30 līdz piektdienas plkst.6.30 VUGD darbinieki piedalījušies četru meža ugunsgrēku dzēšanā. Salīdzinājumam - diennakti iepriekš VUGD reģistrēja sešus meža ugunsgrēkus. Informāciju par dzēstajiem meža ugunsgrēkiem gan apkopo arī Valsts meža dienests (VMD).

Šonedēļ kopumā valstī fiksēti 15 meža ugunsgrēki, bet kopš gada sākuma - 121 meža ugunsgrēks, kuru dzēšanā piedalījies VUGD.

Šodien Latvijā sākas meža ugunsnedrošais periods, kura laikā, uzturoties mežā, jāievēro stingrākas ugunsdrošības prasības.

VMD šogad līdz 9.aprīlim bija reģistrējis 70 meža ugunsgrēkus ar kopējo uguns skarto platību 36,67 hektāri. Visvairāk meža ugunsgrēku šogad bijis Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā un Latgalē.

Savukārt visa 2019.gada garumā VMD Latvijā reģistrēja 1110 meža ugunsgrēkus 822 hektāru platībā.

Tikmēr 2900 kūlas ugunsgrēkos pērn izdega 3253 hektāri zemes, kā arī tika iznīcinātas 130 ēkas un būves un cieta 11 cilvēki, liecina VUGD apkopotā informācija.

Gan kūlas dedzināšana, gan ugunsdrošības neievērošana mežos ir administratīvi sodāma. Šāda rīcība apdraud ne tikai biotopus un dzīvo radību mežos, laukos un pļavās, bet arī cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas