Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ceturtdien novērsti desmit cilvēku mēģinājumi nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Valsts robežsardzes amatpersonas ceturtdien, 23.novembrī, novērsušas kopumā desmit cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas - Baltkrievijas valsts robežu, aģentūru LETA informēja robežsardzē.

Kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 13 671 cilvēks, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti 416 cilvēki.

Valsts robežsardzē atzīmē, ka uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēti 27 likumpārkāpēji. Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji. Ieceļošana Latvijā liegta četriem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Savukārt uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam. Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus - nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas - Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām - vienam Krievijas, vienam Horvātijas, vienam Turcijas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 11 personām - sešiem Baltkrievijas, diviem Moldovas, vienam Latvijas, vienam Kirgizstānas un vienam Ukrainas pilsonim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas