Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem VID izmaksājis 78,96 miljonus eiro

Valsts ieņēmumu dienests (VID) Covid-19 krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem līdz svētdienas, 30.janvāra, vakaram atbalsta maksājumos pārskaitījis 78,96 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Pēc Eiropas Komisijas (EK) saskaņojumu saņemšanas, sākot izmaksāt atbalsta maksājumus Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem un to darbiniekiem, VID atbilstoši 24 680 iesniegumiem ir izmaksājis algu subsīdijas un grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai kopumā 78 961 273 eiro apmērā.

Tostarp atbilstoši 16 895 iesniegumiem izmaksātas algu subsīdijas 17 323 957 eiro apmērā, kamēr kopumā VID saņēmis 25 067 iesniegumus par algu subsīdijām.

Savukārt grantos apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai atbilstoši 7785 iesniegumiem izmaksāti 61 637 316 eiro.

Visa 2021.gada laikā VID pieņēma 8695 lēmumus par nodokļu nomaksas termiņa pagarinājumu par kopējo summu 194 miljoni eiro, bet tieši Covid-19 izplatības trešajā vilnī līdz šā gada 2.janvārim pieņemti 11 lēmumi par nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu piešķiršanu līdz 2023.gada 30.jūnijam par kopējo summu 242 720 eiro.

Par 2021.gada oktobri, novembri un decembri atbalstam algu subsīdijām un grantam apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai varēja pieteikties līdz 17.janvārim, bet par janvāri var pieteikties līdz 15.februārim.

Kā vēstīts, lai palīdzētu uzņēmējiem un saimnieciskās darbības veicējiem Covid-19 straujās izplatības dēļ valstī noteikto ierobežojumu laikā, valdība pagājušā gada novembrī apstiprināja atbalsta programmu, kas paredz darbinieku darba algas, pašnodarbināto ienākumu un patentmaksātāju atlīdzības kompensēšanu - atbalstu algu subsīdijai, bet krīzes skartajiem uzņēmumiem ir pieejams vienreizējs valsts atbalsts - grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai.

 

pari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas