Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dabas aizsardzības pārvalde izmeklēs lācenes Mades bēdīgo likteni

Dabas aizsardzības pārvalde ir ierosinājusi administratīvo procesu, lai noskaidrotu visus apstākļus, kādos no Līgatnes dabas taku voljera izbēga lācene Made, kas vēlāk drošības nolūkos tika nošauta, LTV raidījumā Labrīt, Latvija! sacīja Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Jānis Strautnieks.

Strautnieks atzina, ka šis gadījums apliecināja, ka Latvija nav gatava šādām situācijām, kad nebrīvē turēts savvaļas dzīvnieks izbēg no iežogojuma: "Dzīvnieku turēšana nebrīvē meža apstākļos ir specifiska, šī ir rūgta pieredze, no tās mācāmies”. Jautāts, vai lāča nošaušana bija vienīgā pieņemamā izeja no situācijas, Strautnieks atbildēja, ka šādu lēmumu pieņēma vairāki speciālisti, tas nav viena cilvēka lēmums, un, acīmredzot, citu iespēju nav bijis.

Lācis pēc vairāk nekā divu dienu klaiņošanas neizrādīja ne mazākās pazīmes doties atpakaļ uz voljeru, bet devās virzienā uz Siguldu, sacīja Strautnieks un piebilda, ka lāča notveršanas operācijā nav cietis neviens cilvēks un arī neviens dzīvnieks. Viņaprāt, jautājumu par līdzīgu situāciju nepieļaušanu var atrisināt īsā laikā, viens no veidiem - īpašu dienestu varētu veidot zoodārza paspārnē.

Jau ziņots, ka policijā ar iesniegumu sākt kriminālprocesu saistībā ar lācenes Mades bēdīgo likteni vērsies zvērināts advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Lācene Made no Līgatnes dabas parka izbēga 22.aprīlī, izrokoties zem iežogojuma. Divas dienas nespējot lāceni aizvilināt atpakaļ uz nožogojumu vai iemidzināt, tika pieņemts lēmums viņu nošaut, jo dzīvnieks esot radījis draudus apkārtējiem iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas