Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Daļu no jaunā sabiedriskā medija modeļa izstrādās KPMG Baltics

Jaunā sabiedriskā medija finansējuma, pārvaldības un juridiskā modeļa izstrādes iepirkumā uzvarēja auditorkompānija SIA KPMG Baltics, informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāve Sanita Blomniece.

Kā ziņots, 21.augustā noslēdzās 15 000 latu vērts iepirkums Par jauna Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija finansējuma, pārvaldības un juridiskā modeļa izstrādi'. Savukārt Iepirkuma komisijas sanāksme notika ceturtdien, 23.augustā. Otrs pretendents šajā iepirkumā bija SIA Ernst & Young Baltic.

Kā informēja Blomniece, KPMG Baltics piedāvājums ar līguma cenu 10 700 latu tika atzīts kā saimnieciski izdevīgākais piedāvājums.

Iepirkums vienota finansējuma, pārvaldības un juridiskā modeļa izstrādei tika rīkots, ņemot vērā finansējuma, pārvaldības un juridiskā modeļa saistību, apjomu un sarežģītību. Modeļiem jābūt izstrādātiem līdz 30.novembrim.

Pārvaldes modelis ietver organizācijas labās prakses pārvaldības modeļa izstrādi - tai skaitā saistībā ar organizācijas un redakcionālo neatkarību, caurskatāmību, attiecībām ar īpašuma tiesību turētājiem (valsti) un regulatoriem, stratēģisko mērķu un satura uzraudzības modeli, operatīvās augstākās vadības principiem, procesiem un funkcijām (padome, valde un to apstiprināšanas un atcelšanas kārtība), kā arī organizācijas mērķu un budžeta pārvaldes principiem atbilstoši sabiedrības interesēm.

Savukārt juridiskais modelis ietver tiesiskā statusa modeļa izstrādi saistībā ar atbilstošo juridisko formu - valsts SIA, AS vai atvasināta persona u.c. izvērtējumu un rekomendācijām, atbilstošo pārmaiņu realizācijai nepieciešamajiem grozījumiem likumos, normatīvajos aktos un organizācijas juridiskajā bāzē.

Finansējuma modelis ietver ilgtspējīga, neatkarīga un pietiekama finansējuma modeļa izstrādi - tai skaitā saistībā ar budžeta ekonomisko pamatojumu, finansēšanas principiem un avotiem, finansējuma apjomiem, administrēšanas kārtību, partneru piesaisti, uzraudzības struktūru un mehānismiem, nepieciešamajiem normatīvo aktu grozījumiem. Vienlaikus šis modelis paredz izvērtēt sabiedrības līdzmaksājumus un iespēju sabiedriskajam medijiem nepiedalīties reklāmas tirgū, kā arī izvērtēt iespēju atrast jaunus finansējuma avotus. Tas ietver arī organizācijas konsolidētā budžeta un izpildes kontroles politikas izstrādi.

Blomniece informēja, ka šī pakalpojuma izpildei KPMG piedāvā komandu četru pieredzējušu cilvēku sastāvā.
KPMG komandā ir Edgars Voļskis, kuram ir pieredze biznesa vadības pakalpojumos Slovēnijas Radio un TV sabiedriskā medija koncepcijas izstrādē un Latvijas Radio 2 finanšu un ekonomisko aprēķinu projektā.

Uzņēmuma komandā ir arī Armine Movsisjana - viņai ir pieredze vairāk nekā 100 revīzijas projektos, tai skaitā valsts pārvaldes un telekomunikāciju iestādēs.

Savukārt Unai Petrauskai ir pieredze vairāku komercsabiedrību restrukturizācijas un uzņēmumu apvienošanās projektos, tai skaitā Latvijas Radio darbinieku noslodzes un atlīdzības sistēmas izveides projektā, bet Evijai Miezītei ir pieredze un plašas zināšanas organizāciju pārvaldības un finanšu vadības jautājumos.

Kā ziņots, jaunā Latvijas sabiedriskā elektroniskā medija koncepcijas detalizācija izmaksās 80 000 latu un to plānots pabeigt līdz šī gada decembrim un prezentēt Ministru kabinetā.

KPMG Latvijā sniedz revīzijas, nodokļu un konsultāciju pakalpojumus. KPMG International dalībfirmu tīkls darbojas 152 valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas