Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Daudzstāvu dzīvojamās ēkas Zolitūdē attīstītājs pieļauj iespēju tajā izvietot sociālo māju

SIA Homburg Zolitude pārstāvim Josam Frujteram pagaidām ir grūti spriest, kas varētu notikt ar daudzdzīvokļu māju, kas atrodas pie sabrukušās Zolitūdes Maximas.

"Man liekas, ka šobrīd neviens tur negribētu dzīvot, jo vietai ir milzīgs emocionālais fons. Vēl nav skaidrības par to, vai ēku nevajadzēs nojaukt. Gadījumā, ja eksperti apliecinās, ka ēka ir kvalitatīva un tajā var dzīvot, esam ieplānojuši veikt sarunas ar pašvaldības pārstāvjiem, lai kopīgi atrastu tai noderīgu pielietojumu, piemēram, izvietot tajā sociālo māju," intervijā laikrakstam Diena saka Frujters.

Viņš uzsver, ka pagaidām ir grūti spriest, kas notiks ar šo 12 stāvu ēku. "Negribas izdarīt pāragrus secinājumus. Tas arī atkarīgs no vietējiem iedzīvotājiem, ko viņi ir gatavi pieņemt."

Homburg Zolitude pārstāvis saka, ka Latvijā līdz šim redzētais atstājis iespaidu par kvalitatīvu būvniecību. "Mēs ticējām, ka kvalitātes līmenis būs augsts. Tieši tāpēc arī izvēlējāmies šīs kompānijas."

Arī Homburg Zolitude nolīgusi ekspertus, lai izmeklētu traģēdijas iemeslus. "Tā ir kompānija, kas starptautiski ir augsti novērtēta. Mums bija svarīgi, lai tai nebūtu absolūti nekādas saistības ar šo konkrēto projektu, lai tā būtu augstākā līmeņa kompānija un neradītu nekādas šaubas."

LETA vēsta, ka Homburg Zolitude līdz 20.decembrim Rīgas pilsētas būvvaldē ir jāiesniedz ēkas noturības ekspertīžu rezultāti un detalizēts plāns, kas būtu jādara, lai neapdraudētu sabiedrisko kārtību un būves noturību.

Visu Aļonas Zanderes interviju ar Frujteru lasiet ceturtdienas, 5.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas