Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Daugavā pie Pļaviņām un, iespējams, Bārtā spridzinās ledu

Ceturtdien Daugavā pie Pļaviņām plānots spridzināt ledu, informē Aizsardzības ministrija.

Trešdien vairāk nekā 30 karavīri un zemessargi devās uz Pļaviņām, lai veiktu sagatavošanas darbus ledus spridzināšanai Daugavā pie Pļaviņām, Bebrulejā. Karavīri un zemessargi apzina tuvējās apkārtnes iedzīvotājus un brīdina par plānotajiem darbiem, kā arī urbj ledū caurumus, kur izvietot sprāgstvielas. Ledus spridzināšana tiks veikta pēc sagatavošanās darbu pabeigšanas un ar Pļaviņu novada domes Civilās aizsardzības komisijas piekrišanu.

Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis LETA stāstījis, ka spridzināšana notiks Pļaviņu pilsētas teritorijā Daugavas upes šaurākajā vietā - Bebrulejas rajonā.

Darbu veikšanas laikā aizliegts atrasties uz ledus un atrasties upes tuvumā viena kilometra rādiusā no spridzināšanas vietas.

Pļaviņu novada pašvaldības civilās aizsardzības komisija jau pagājušajā nedēļā pieņēmusi lēmumu spridzināt Daugavas ledu, lai mazinātu gaidāmo pavasara plūdu izraisītās sekas. Ledus spridzināšanu var veikt tikai tik ilgi, kamēr ledus ūdenstilpnē ir monolīts, tāpēc tas jādara savlaicīgi.

Ceturtdien uz Pļaviņām dosies arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Tā kā situācija kļūst arvien dramatiskāka, viņa apņēmusies personīgi apmeklēt iespējamās plūdu vietas un plūdu vissmagāk skartās teritorijas. Tā viņa plāno pārliecināties, ka atbildīgie dienesti veic visas nepieciešamās darbības.

Pļaviņas būs pirmā vieta, kuru ministre personīgi apmeklēs.

Savukārt otra bruņoto spēku spridzināšanas grupa devusies uz Liepājas pusi, lai izvērtētu, vai spridzināšanas darbi iespējami Bārtas upē.

Pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma trešdien iespējamo plūdu rajonu izlūkošanu Zemessardzes vienību pārstāvji veica arī Ķekavā, Carnikavā un Līvānos. 

Otrdien, atsaucoties Ādažu novada domes lūgumam, vairāk nekā 30 Kājnieku brigādes Inženiertehniskās rotas un Kaujas atbalsta rotas karavīri sagatavoja vairāk nekā 1000 smilšu maisu, kurus plūdu gadījumā varēs izmantot Gaujas krastu nostiprināšanai.

Iespējamo pavasara plūdu prevencijas pasākumos un plūdu seku novēršanā var tikt iesaistītas deviņas spridzināšanas grupas, kuras nepieciešamības gadījumā varētu spridzināt ledu, trīs helikopteri ūdenskrātuvju novērošanai no gaisa, kā arī 2500 karavīri un zemessargi.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas