Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daugavā turpinās ledus iešana

Daugavā, kā arī vairākās citās Latgales un Vidzemes upēs turpinās ledus iešana un ūdens līmeņa paaugstināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ledus iešanas dēļ ūdens līmenis vietām krasi svārstās, caurmērā tas paaugstinās. Pie Daugavpils un Jēkabpils ūdens līmenis Daugavā pēdējās dienās cēlies par vairāk nekā metru, gaidāma zemāko palieņu applūšana.

Daugavas baseinā Latvijā un Baltkrievijā sniegs praktiski ir nokusis, upes augštecē Krievijā saglabājas sniega sega. Tuvākajās dienās ūdens līmeņa kāpums Daugavā un citās upēs valsts austrumu daļā galvenokārt būs saistīts ar lietavām.

Augsts ūdens līmenis un applūdušas palienes saglabājas Misas upē. Sagaidāms, ka nedēļas otrajā pusē ūdens līmenis Misā sāks lēnām pazemināties.

Viens no krasākajiem ūdens līmeņa kāpumiem pēdējās dienās novērots Pededzē - pie Litenes ūdens līmenis cēlies par diviem metriem. Līdzīgs ūdens līmeņa pieaugums konstatēts Gaujas pietekā Tirzā.

Valsts austrumu un centrālajā daļā spēkā LVĢMC izsludinātais dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs un par palieņu applūšanu.

Jau ziņots, ka atbilstoši hidrologu prognozēm ūdens apjoms upēs šopavasar palu laikā būs tuvu ilggadējām vidējām vērtībām vai mazāks par to, tomēr gaidāma palieņu un citu zemāko vietu applūšana.

Augstākais ūdens līmenis Latvijas austrumdaļas upēs gaidāms periodā no februāra beigām līdz marta vidum, savukārt valsts rietumdaļā tas tika sasniegts iepriekšējās nedēļās.

Marta sākumā Latvijā gaidāms pārsvarā sauss laiks, lielākajā daļā upju ūdens līmenis pazemināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas