Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Demogrāfiju Latvijā par 200 000 latu uzlabos video aparatūras tirgotājs

200 000 latu vērtajā demogrāfijas pasākumu īstenošanas iepirkumā, lai ieviestu Latvijā daudzbērnu ģimenēm apliecības - goda kartes, uzvarējis video tehnikas tirgotājs Hannu pro, ziņo kasjauns.lv.Sabiedrības integrācijas fonds izsludināja šo iepirkumu pēc Saeimas deputāta Imanta Parādnieka iniciatīvas.

I. Parādnieks savā piedāvājumā par demogrāfijas problēmu  risināšanu izstrādājis ģimenes goda apliecību ideju, kuras mērķis ir ne vien samazināt izdevumus daudzbērnu ģimenēm, bet arī veidot to kā sava veida pateicību par bērnu audzināšanu. 

Goda karšu izveide sevī ietver ne vien pašu apliecību izveidi, bet arī priekšizpēti par demogrāfijas situāciju valstī un dažādus citus pasākumus 3 gadu laikā, ziņo kasjauns.lv.

Iepirkumu konkurss tika izsludināts februāra beigās un maija sākumā paziņots uzvarētājs, kura piedāvājums  par 177 latiem atšķīrās no nākošā zemākā pretendenta. Kopā tika saņemti 7 piedāvājumi no kuriem 6 atbilda prasībām, visatbilstošākais ar zemāko cenu tika izvēlēts ar pētniecību un demogrāfiju nesaistīts uzņēmums Hannu Pro. Uzņēmuma piedāvātā summa - 150 700 latu bez PVN.

Kā portālam Kasjauns.lv skaidro SIA Hannu-Pro projekta vadītāja Mudīte Krūmiņa, piedāvājums tapa sadarbībā ar Sandijas Salakas vadīto Māmiņu klubu un reklāmas aģentūru Peters. Par konkursu uzņēmums jau zinājis, jo sadarbības partnere Sandija Salaka "apgrozās" tajā sabiedrībā un ļoti daudz zina par demogrāfijas jautājumiem, raksta kasjauns.lv

Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā  redzams, ka prognozētā iepirkuma summa ir 198 347,11 latu. No iesniegto pretendentu piedāvājumiem tikai divi spēja izveidot piedāvājumu ar summu zem 150 tūkstošiem latu.

Trešais zemākais piedāvājums nācis no Latvijas universitātes ar summu 156 tūkstoši lati, taču augstākais piedāvājums tika saņemts no Rīgas kartēm – 196 tūkstoši 943 latu.

Uzņēmums Hannu - Pro 30% pieder uzņēmumam Hannu Investments un vēl sešām personām.  Uzņēmums Latvijā piedalījies skandalozajā  ciparu virszemes televīzijas apraides ieviešanā. Datu bāzē Lursoft pēdējā pieejamais gada pārskats par uzņēmumu  ir par 2011. gadu, tur apgrozījums norādīts 6 614 990 latu, taču peļņa  - 132 418 latu. 

Hannu Pro pirmsākumi meklējami 1993.gadā, kad tika dibināta studija Silikons - Latvijā pirmā datorgrafikas studija, kas veidoja televīzijas kanālu grafisko noformējumu, izmantojot Silicon Graphics tehnoloģijas. Gandrīz vienlaikus ar studijas izveidi tika dibināta nodaļa, kas nodarbojās ar profesionālu risinājumu izstrādi un tehnikas piegādēm televīzijas kompāniju vajadzībām, bet kopš 1997.gada Hannu Pro pastāv kā patstāvīga kompānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas