Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Deputāti nolemj tomēr saglabāt Saeimas smēķētavu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, ar kuriem Saeimā tiks saglabātas tiesības smēķēt telpās, kas speciāli ierādītas smēķēšanai.

Grozījumi veikti Tabakas izstrādājumu, tabakas aizstājējproduktu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā.

Iepriekš otrajā lasījumā Saeima bija atbalstījusi priekšlikumu, ar kuru bija plānots aizliegt smēķēšanu Saeimas un Ministru kabineta ēkās.

Tomēr šodien deputātu vairākums pieņēma parlamentārieša Ingmāra Līdakas (AS) precizējošu priekšlikumu, kas paredz, ka Saeimas un Ministru kabineta ēkās smēķēt varēs telpās, kas speciāli ierādītas smēķēšanai.

Priekšlikuma autors Līdaka pauda, ka par šo jautājumu nebūtu no tribīnes "jālauž šķēpi", jo tas esot vairāk saimniecisks, nevis likumā lemjams jautājums. Līdakas ieskatā, nav Saeimu prezentējoši "bariņš apsnigušu, pīpējošu deputātu pie barikāžu pieminekļa".

Koalīcijas deputāts Ainars Latkovskis (JV) teica, ka "šad tad" opozīcija ir jāatbalsta, un ir brīži, kad ir jāieklausās kolēģos. Politiķis pauda uzskatu, ka smēķēt desmit metrus no Saeimas ir vēl riebīgāk, nekā Saeimai uzturēt telpu, kur smēķētāji to var darīt iekštelpās.

Savukārt deputāts Gatis Liepiņš (JV) norādīja, ka šodien tiek pieņemts "viens no stingrākajiem smēķēšanas ierobežojumiem pasaulē". "Mēs aizliedzam daļu elektronisko smēķēšanas veidu, smēķēt līdz 20 gadiem, bet tajā pašā laikā, kad ir runa par mums pašiem, par Saeimas smēķētavu, tad - nē, mēs turpināsim to darīt tā, kā mēs to darījām līdz šim," priekšlikumu kritizēja politiķis.

Liepiņš atzīmēja, ka valsts pārvaldē jau teju 20 gadus ir aizliegtas smēķētavas. Ja parlaments turpinās uzturēt smēķētavu Saeimas ēkā, koalīcijas deputāta ieskatā, būtu tikai taisnīgi, ka atgrieztu smēķētavas arī citās ēkās valsts pārvaldē.

''Piemēram, Valsts policijas darbinieki smēķē uz ielas, nav skaisti, ka ātrās palīdzības darbinieki smēķē uz ielas, ugunsdzēsēji smēķē uz ielas un daudzi citi smēķē uz ielas. Bet tādu lēmumu mēs esam pieņēmuši jau sen, un es neuzskatu, ka Saeimas deputāti ir vienlīdzīgāki par citiem,'' uzsvēra deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas